«Дивує, що є багато незайманої природи», - атовці з Півдня України про Волинь

«Дивує, що є багато незайманої природи», - атовці з Півдня України про Волинь
До Луцька завітали колишні військовослужбовці із Південної та Центральної України. В рамках проекту ГО «Зігрій душу» психо-соціальна підтримка учасників АТО вони відвідали Замок Любарта.

Волонтер та психолог проекту Олена Тарасюк розповіла, що до Луцька завітали на екскурсію бійці з Одеси, Миколаєва, Житомира та Дніпра. Наразі атовці живуть у санаторії «Пролісок», де проходять реабілітацію. Вчора вони відвідали «Тунель Кохання» у Клевані, а сьогодні - Луцьк.

«Ми хочемо, аби атовці більше дізнались про історію та побут Волинського краю. Ця група заїхала в «Пролісок» з 2 по 12 липня. Плануємо ще заїхати в «Червону калину», - розповідає дівчина.






Разом із екскурсоводом атовці гуляли замком та слухали цікаві історії про нього. Серед них є «Мурка» (Анна Ілющенкова) - легендарний медик батальйону особливого призначення «Донбас». Родом жінка з Одеси, а в Луцьку, та й на Волині, вперше.



«Дуже сподобався замок Любарта. Вчора я ще бачила залізничний вокзал у Луцьку, він також дуже красивий. Та й на Волині я вперше у своєму житті. Була на Задибах, там дуже красива природа. Дивує, що є багато незайманої природи. Ось ми їдемо, а поруч ходить лелека», - ділиться враженнями «Мурка».

Жінка розмовляє російською мовою, та розвіює міф про те, що на теренах Західної України переслідують російськомовних.

«Я 10 днів була в Карпатах. Повернулась в Одесу, і мені було важко переналаштуватись на російську. Проте вже син мій розмовляє чистою українською. Це неправда, що російськомовних на Заході якось притісняють», - додає вона.

Колишній боєць батальйону «Дніпро-1» Роман Зінченко «Сивий» в Луцьку також вперше. Проте, наразі він радіє не так екскурсії, як можливості зустрітись із своїми луцькими побратимами, котрих не бачив майже три роки.




«В Луцьку я вперше. Мені і дорога до нього також сподобалась. Ліси, лелеки. Мені подобається, що із замку видно майже все місто. Гарне поєднання старовини та сучасності», - каже «Сивий».

«Також нарешті зустрінусь із своїми побратимами. Минуло майже три роки, як я з ними не бачився. З ними наша зустріч тривала менше, ніж годину, під час виходу з іловайського оточення», - додав він.

«Лунатик» - колишній боєць батальйону особливого призначення «Донбас». Родом із Житомирської області. Він у Луцьку вперше.



«Луцьк красиве старовинне місто. Це відразу помітно, бо архітектура чудова. Багато зелені тут. На Захадній Україні буваю не часто», - ділиться враженнями хлопець.

Волонтер з Миколаєва Ігор Козеріз вражений тим, що за замком дуже доглядають.

«Люди люблять свою, місцеву культуру, ті коріння, які мають. А це значить, що далі життя буде. Завдяки таким людям воно забезпечене», - каже чоловік.

«Взагалі, на Волині хороша погода та природа. Я приїхав з дому, у нас там було +35. Там спекотно, а тут дуже легко. На Західній Україні буваю доволі часто. Зимою на Петрос та Говерлу піднімаюсь. Часом піп Іван», - додає він.












Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Дивує, що є багато незайманої природи», - атовці з Півдня України про Волинь
09 липень, 2017, 19:17