Опублікували нові довоєнні фото лучан

Опублікували нові довоєнні фото лучан
У фондах Музею Голокосту в США знаходяться фотографії лучан на фоні луцьких вулиць та родинні фото, зроблені в обласному центрі Волині.

Усі фотографії датуються 1931-1939 роками, - пишуть Хроніки Любарта.

На світлинах можна побачити школярок, які навчались в приватній школі Луцького товариства «Тарбут», яке розпочало свою діяльність у 1922 році. Також серед знайдених фото є кілька, зроблених на вулицях міста та приватних оселях Луцька. Такі фото є цінними, адже показують тодішній побут лучан на відміну від фото із салонів.

Через численні заходи, експозицію, екскурсії в музеї, його працівники намагаються зберегти пам'ять про тих, хто страждав, та заохочувати відвідувачів до роздумів над моральними питаннями щодо трагедії Голокосту.

Музей був відкритий 22 квітня 1993 року президентом Біллом Клінтоном, хоча його історія розпочалась ще в 1970-х роках, коли в 1979 році президентська комісія по Голокосту на чолі з Елі Візелем представила президенту США Джиммі Картеру звіт в якому містилися рекомендації по збереженню пам'яті про Голокост в США.

Сьогодні фонди музею нараховують близько Фототека музею налічує 86 тисяч фотографій, які були зібрані з усіх куточків світу. Тематика світлин трагедія Голокосту та спогади і біографії постраждалих. Крім того працівники музею склали важливий список 42 500 гетто і концентраційних таборів, створених нацистами на підконтрольних Німеччині територіях Європи з 1933 по 1945 рік.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.