У Держказначействі на Волині обурені через флешки з вірусами

У Держказначействі на Волині обурені через флешки з вірусами
До кінця наступного року на розгляд Волинської облради мають намір подати програму щодо захисту інформаційних систем, з якими працюють владні структури.

Про це йшлося сьогодні, 10 липня, під час оперативної наради в ОДА, - повідомляє Волинська правда.

Начальник головного управління Державної казначейської служби України в області Михайло Леміщак наголосив, що казначейство посилило заходи задля захисту своєї інформаційної системи. Адже почастішали випадки виявлення наявних на флеш-носіях вірусів. Так, за місяць оператори зафіксували 5 фактів наявності вірусів на поданих до казначейства носіях.

За це власники флеш-носіїв з вірусами несуть лише дисциплінарну відповідальність. Тому у казначействі рекомендують перейти до використання системи дистанційного управління. Наразі до неї підключився 241 розпорядник, а повністю таким чином працює 84 клієнти. До того ж, з 1 січня усі установи, які фінансує держбюджет, обов’язково мають перейти на систему дистанційного управління.

Натомість, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик наголосив на тому, що варто започаткувати власну програму щодо захисту інформаційних систем, які працюють у структурах влади всіх рівнів.

«Глобально бачу, що така програма має бути. Вона буде напрацьовуватися у рамках державних програм, а до кінця 2018 року вона буде внесена в обласну раду», – додав Гунчик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Держказначействі на Волині обурені через флешки з вірусами
10 липень, 2017, 14:14