Військовий священик з Волині навчався діяти в екстремальних умовах

Військовий священик з Волині навчався діяти в екстремальних умовах
Військовий священик військової частини 1141 Національної гвардії України Сергій Лівончук взяв участь у навчально-методичних зборах з питань військового духовенства Нацгвардії.

Заняття для військових священиків на базі навчального центру у місті Золочів тривали впродовж тижня 2-8 липня.

Щоб духовенство було готове до несення служби в екстремальних умовах, для них проводили тренінги із надання домедичної допомоги, евакуації поранених, надання психологічної допомоги, психологічної роботи із особовим складом, організації польових капличок, організації військового паломництва тощо. У підсумку всі учасники навчально-методичних зборів отримали відповідні сертифікати.

«Завдяки цим зборам я зміг краще пізнати внутрішню структуру військової служби, ритм життя військових та особливості несення служби у екстремальних умовах. Загалом це було дуже корисно, тому я задоволений результатом», - підсумовує Сергій Лівончук.

Відзначимо, що нині у Національній гвардії України несуть службу військові священики трьох конфесій. Більшість із них приналежні до Української православної церкви Київського патріархату, також є представники Української автокефальної православної церкви та Української греко-католицької церкви.

Така служба визначена постановою Кабміну від 2 липня 2014 року «Про службу військового духовенства (капеланську службу) у Збройних Силах, Національній гвардії та Державній прикордонній службі».

Саме у військовій частині 1141 вперше із частин Національної гвардії взяли на службу військового священика, яким і став Сергій Лівончук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Військовий священик з Волині навчався діяти в екстремальних умовах
10 липень, 2017, 15:16