Суд не побачив корупції у діях заступника Палиці

Суд не побачив корупції у діях заступника Палиці
Луцький міськрайонний суд визнав невинуватим заступника голови Волинської обласної ради Романа Карпюка у корупційному адміністративному правопорушенні.

Про це повідомляє інформагентство Волинські Новини.

Як йдеться у матеріалах суду, Романа Карпюка звинувачували у тому, що він, будучи депутатом Волинської обласної ради та беручи участь у голосуванні під час засідання ради, не повідомив про конфлікт інтересів.

Так, 26 липня 2015 року під час першого засідання Волиньради депутати таємним голосуванням обирали заступників голови облради. Зокрема у матеріалах справи йдеться, що Роман Карпюк голосував за внесення своєї кандидатури до бюлетеня та затвердження результатів таємного голосування. Що, на думку прокуратури, містить конфлікт інтересів.

Натомість під час судового слухання Роман Карпюк своєї вини у інкриміновану йому адміністративному правопорушенні не визнав та наголосив, що будь-якого конфлікту інтересів у його діях немає. Він пояснив, що тоді депутати одним голосуванням висловлювали позицію щодо двох питань - про обрання першого заступника та заступника голови обласної ради.

Відтак, як зауважує сам Карпюк, він голосував за внесення двох прізвищ – Олександра Пирожика та свого, тож не вбачає у цьому порушення.

Під час таємного голосування за призначення заступника, як наголосив Карпюк, він не голосував. У подальшому він віддав свій голос лише за затвердження результатів голосування, оскільки, зі слів Карпюка, - це лише формальність.

Заслухавши усіх свідків та дослідивши всі обставини справи, суд повважав, що в діях Романа Карпюка відсутній склад адмінпорушення, пов’язаного з корупцією. Відтак, Луцький міськрайонний суд постановив закрити провадження відносно Романа Карпюка через відсутність у його діях складу адміністративного правопорушення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.