Ковельчани відсвяткували 25-річчя співпраці з німецьким містом

Ковельчани відсвяткували 25-річчя співпраці з німецьким містом
З нагоди ювілею відбулись урочистості у Вальсроде. У них взяли участь: офіційна делегація з міста Ковеля на чолі з секретарем міської ради Вірою Федосюк, бургомістр міста-партнера Гельма Шпьорінг, консул України в Гамбурзі.

Про це інформує прес-служба Ковельської міської ради.

Уже чверть століття мешканці німецького міста Вальсроде - представники благодійної організації «Допомога дітям Ковеля» допомагають ковельським дітям.

Ініціатором такої діяльності був нині покійний Готфрід Галлєр, згодом його справу продовжив Міхаель Хааке. Щонайменше двічі на рік він разом з помічниками приїздить у Ковель – привозить до Різдва подарунки дітям з малозабезпечених, багатодітних сімей, та влітку, коли забирає чергову групу на відпочинок. З 1992 року на оздоровленні в Німеччині побувало близько півтори тисячі юних ковельчан. Перелік добрих справ організації досить великий.

Зокрема, допомога ковельським дітям з обмеженими фізичними можливостями, організація і надання консультацій лікарів, допомога в лікуванні, підтримка одиноких людей літнього віку, які мешкають у стаціонарному відділенні територіального центру соціального обслуговування.

Приїхали німецькі родини з дітьми, а неповторного українського колориту дійству додав виступ фольклорного гурту «Намисто».

Рік тому Міхаель Хааке вперше побачив колектив і одразу закохався у його творчість, у вміння дівчат передати у пісні українські звичаї і традиції, запалити публіку, зарядити оптимізмом. У цьому переконались і мешканці цього містечка, адже «Намисто» дало кілька концертів на різних сценічних майданчиках.

Їм підспівували, а давні українські танці з ними виконувала і волинська дітвора зі своїми новими друзями, і жителі містечка, які в цей час святкували ще і день міста. А завдяки «Намисту» він набув українського забарвлення.

Віра Федосюк від імені міського голови Олега Кіндера, усієї ковельської громади, себе особисто подякувала Міхаелю і усім його однодумцям за добро, безкорисливість, благородні справи, доброчинну діяльність, теплий прийом ковельських дітей та організацію для них цікавого і незабутнього відпочинку та вручила голові організації пам’ятну віднаку.

Також Віра Іванівна, звертаючись до бургомістра Вальсроде, висловила сподівання, що співпраця між містами буде лише зміцнюватись і розвиватись та подякувала за підтримку і допомогу в організації цікавого дозвілля для наших дітей. За те, що у щоденних турботах вони не забувають про головне – творити добро, дарувати надію, дбати про ближнього.

Особливістю святкування була участь в заходах дітей, заради яких і діє згадана організація. Програма свята містила насамперед цікаві і змістовні заходи для юних ковельчан, розважальні програми, екскурсії.

Саме в цей час у Німеччині на оздоровленні перебувало 47 дітей з числа пільгових категорій - малозабезпечених, багатодітних родин, дітей-сиріт та напівсиріт.

Швидко для дітвори пролетів місяць в Німеччині. Вони повернулись додому, і крім подарунків, привезли безліч позитивних вражень, а їх маленькі серця наповнились безмірним добром тих людей, які стали для них рідними, хоча і мешкають за тисячу кілометрів у далекому німецькому Вальсроде. Міхаель теж супруводжував своїх маленьких гостей до їх рідного міста.

Він привіз одну групу, а уже планує відпочинок юних ковельчан у наступному році. Бо як він говорить, це уже справа його життя і він не може зупинятись, і далі, поки вистачає сил, буде цим займатись.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ковельчани відсвяткували 25-річчя співпраці з німецьким містом
11 липень, 2017, 16:35