Документи про відкликання луцьких депутатів передали у виборчком

Документи про відкликання луцьких депутатів передали у виборчком
До Луцької міської виборчої комісії подали заяву та витяг із протоколу зборів щодо відкликання депутатів Євгенія Ткачука, Олександра Козлюка, Костянтина Петрочука, Сергія Були та Аркадія Соломатіна.

Документи передав очільник ініціативної групи Артем Запотоцький.

За словами голови Луцької міської виборчої комісії Леоніда Будцева, у законі прописана процедура відкликання, тож наразі подальші дії – за ТВК.

«По-перше, я повинен не пізніше ніж на наступний день проінформувати цих депутатів, стосовно яких збиратимуть підписи щоби відкликати їх, проінформувати міську раду і партію, по списку якої вони проходили», - зауважив Будцев. Відтак, йдеться про інформування місцевого осередку партії, який висував кожного із кандидатів.

Опісля ТВК чекатиме на повний пакет документів, включно із зібраними на спеціальних бланках підписами. Тоді протягом 20-ти днів ТВК спільно із правоохоронцями та представниками відділу реєстру виборців здійснить перевірку підписів.

Якщо ТВК винесе відповідне рішення, то звернеться до Центрвиборчкому та головних офісів партій, які й завершать процедуру відкликання депутатів.

Запотоцький пригадав, що бачив публікації стосовно відкликання депутатів, проте справи не доводили до кінця із різних причин. Є навіть випадок, коли із ТВК викрадали оригінали підписів.

У Луцьку дуже уважно вивчили досвід подібних випадків, аби не допустити формальних порушень, - додав він.

«Ми працюємо у рамках законодавства… Якщо з'їзди політпартій не приймуть рішення, ТВК не може анулювати ці рішення. Але ніхто нам не забороняє згідно закону починати знову, знову і знову, аби добитися того, аби вказаних депутатів відкликати», - зауважив Запотоцький. За його словами, він вже отримав чимало повідомлень від лучан із питаннями, куди приходити, аби «підписатися за відкликання».

Нагадаємо, збори лучан щодо відкликання 5-ти депутатів відбулися вчора, 10 липня. Таким чином, на виконання усієї процедури необхідно близько 60-ти днів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Документи про відкликання луцьких депутатів передали у виборчком
11 липень, 2017, 16:52