Офіційні зливи нечистот у каналізацію ніхто не контролює, - активіст

Офіційні зливи нечистот у каналізацію ніхто не контролює, - активіст
Міська влада не контролює об’єми нечистот, які потрапляють у луцьку каналізаційну мережу.

Про це у Facebook написав активіст «Самооборони Волині» Олександр Ніколайчук.

Він нагадав, що одним із джерел нестерпних запахів є визначені місця скидання нечистот у колекторну каналізаційну мережу міста. Практично кожен асенізаційний автомобіль має на борту договір із зазначенням його номеру на офіційне оплатне скидання певного об'єму нечистот у визначеному договором місці.

«Та є одне але. Хто визначає і, головне, контролює об'єми? А ніхто. Цифри у прямому сенсі висмоктані з пальця. І тут аж ніяк не вина суб'єктів господарювання: риба шукає де глибше, а водій - де рівніше», - стверджує Ніколайчук.

Він додав: «А лучани ж потерпають від ще кількох джерел смороду. Вирішення обох проблем (обліку та смороду) дуже просте. Необхідно безпосередньо на самій станції очисних споруд в Липлянах обладнати пункт для зливу. І місце є. Потрібно лиш тверде покриття для доїзду забезпечити та контрольно-рахувальне устаткування грамотне встановити. Все. Аби з'явилася добра воля для громади міста попрацювати. Разова ціна вирішення питання 50-100 тис. гривень з бюджету. Можна, правда, і в рази дорожче, по-модному зробити. Всеодно при належному обліку швидко окупиться. А от з «лівими» зливами по місту боротися значно легше стане, бо всі, хто не відправився на очисні, автоматично стають порушниками».

«І на підкріплення, ось вам сьогоднішній «живісінький» приклад. Вулиця Мамсурова. Наш самооборонівець Володимир Жуков фіксував сьогодні. Передаю його повідомлення: «Ні ну в мене якось не все сходиться?! Такі речі мають якось контролюватися/відмічатися, вестись письмова статистика?! Це ж дирка в полі! Щойно поцікавився документами... «полюбому є», але ніхто не показав. Натомість на мою фразу: «Готуйтесь зараз у вас будуть їх перевіряти» водій «Камаза» змотав вудку і поспіхом вирішив «розчинитися». Камаз зрулює. А з тієї ями таки добряче штиняє. Навіть, коли перед обідом зливали, то такого смороду не було. Зараз кажуть, на районі теж смердить», - йдеться в дописі Ніколайчука.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ти хотя один раз був на цих очисних і бачив ,яке там безчинство і сморід навкруги ??? Саме перше необхідно модернізувати очисні споруди не пустими словами лжеактивістів а на держаному рівні... В нас також є діти і внуки , а не мережа магазинів по збуту підробок, маю на увазі крам Ніколайчука!Очисні міста знаходяться за один кілометр від вулиць міста,а може і меншеі сморід відчутно і в Зміїнці і навіть в біля собору як вітер подує, і не забувай, терпець може увірватися в людей, які тут проживають, адже загаджена вода в колодязях(на щастя є водопровід,які місцеві майже самотужки його провели і оплачують за неї по тарифу міста),річка Стир, і найцініше ПОВІТРЯ,зеля на паях загаджена ілом з очисних на якій майже все "горить", тільки одна соя витримує,,,,
Відповісти
Останні новини
Офіційні зливи нечистот у каналізацію ніхто не контролює, - активіст
11 липень, 2017, 18:53