Українські дороги планують почистити від авто на іноземних «бляхах»

Українські дороги планують почистити від авто на іноземних «бляхах»
Поліція має намір вичистити українські дороги від незаконно ввезених в Україну автомобілів.

Джерело в патрульній поліції розповіло, що копам вже надійшла рознарядка евакуювати автомобілі з іноземною пропискою під будь-яким приводом – за неправильну парковку також. Все для того, щоб з’ясовувати особу власника та законність увезення авто в Україну. Таким чином хочуть створити хоч якусь базу «іноземців», – повідомляє Autonews.ua.

«Вказівки приділяти особливу увагу іноземним автомобілям є, але перевіряти і зупиняти їх ми можемо на тих же умовах, що й інші авто. У свій час був наказ, і на в’їздах до Києва стояли патрульні і перевіряли документи у всіх, хто в’їжджає авто з іноземними номерами. Але через два тижні сказали все припинити. Ці авто – головний біль для всіх патрульних, які чергують на дорогах в місті. Мало не кожна третя ДТП сьогодні відбувається за участю машини з іноземною пропискою. Бази на них немає, і це ускладнює роботу – встановити, кому належить авто, неможливо. Залишений на місці злочину такий автомобіль – це кінці у воду», – розповів патрульний з Києва на умовах анонімності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: авто, мито
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
проблема в головах рехформованої паяції, бо внести в базу на границі при вїзді їм клепки бракує
Відповісти
Скоріше ми вичистимо українські дороги від поліції
Відповісти
Не було б в Україні "космічних" цін на автомобілі, ніхто не купував за кордоном автівки.
Відповісти
яка база даних? тут все просто - незаконно ввезено, то треба конфіскувати згідно з митним кодексом.
Відповісти
А чому не дати ?можливість розмитнити і раєєструвати
Відповісти
Давно пора ....
Відповісти
Нехай зроблять розмитнення адекватне,закордоном це коштує 250 доларів. І чому як якесь ДТП то іноземні бляхи більше аварій на українській реєстрації тільки чомусь про це неговорять!!! І взагалі чому проце говорять! томущо ніхто некупляє ланосів і таврій. І до того щей їздити немає де зробіть дороги!!!!
Відповісти
Давно пора очистити дороги від блях!
Відповісти
Дякуючи "бляхам" на дорозі стало менше жигулів і москвичів, які мало того, що ламаються кожні 10 метрів, так ще й з труби коптить так, ніби паровоз їде. Купляють авто на бляхах для того, аби хоч так поїздити на нормальній машині, а не тарахтіти по дорогах на ланосах і жигах. Не змогли зробити нормального авто для країни, то ще й на закордоних хочуть заборонити. Буде бунт))
Відповісти
Через ці авто виникла ще одна болячка! Хитрі власники таких авто шукають "дурніших" і запудривши їм міски та використавши їх паспорт ввозять авто транзитом на цю особу, а через місяць-два до останього приходить з митниці лист щастя із сумою в 8500 грн. Правда того хто підставив можна вичислити, проте правоохоронці не поспішають це робити і це не дивлячись що є зареєстроване кримінальне провадженя, ув окремих випадках такі провадження вдається зареєструвати за рішенням суду, але не в цьому річ. Справа в тому що багато поліціянтів самі їздять на авто з іноземними бляхами, ось вам і проблема без бажання вирішити швидко та якісно.
Нещодавно спілкувався із працівниками поштового відділення, так вони говорять, що такі листи щастя стали надходити пачками щодня. Час задуматися нашим державним мужам чи не пора внести зміни до чинного законодавства...???
Відповісти
Ці авто практично всі "ліві".
База по митниці на них є... правда всі вони загнані на нерезидента України (на Литовця, білоруса, поляка і тд...)
А їздять ними ті що купили їх по лівих дорученнях. Більша половина з них навіть за кордоном не була і не знає де ця Литва знаходиться.
Зробив ДТП, забрав документи і втік. І знайти водія не реально.

При зупинці всі грамоти кричать пояснити причину зупинки і тд., відмовляються показати документи.

А яка проблема в перевірці документів якщо вам не має чого боятись?

Я щотижня за кордоном по європі. На авто. Там зупиняють будь-яке авто. Ніякої причини зупинки і жодних пояснень. Проста формальність: Перевірка документів. І ніхто не дивує. І в інтернет не закидзакидають відео.
За відмову показати документи поліція не бавиться. Кайдани, евакуатор, відділок. За все платить Шофер!!!

А тепер подумайте: ви поставили авто. Вам його подерли чи вдарили. Навіть при наявності Камери ваше авто ніхто не відремонтує. Бо встановити власника не реально.
І так само, якщо не дай Боже викрадуть ваше авто, автомобіль спокійнісінько поїде на розборку чи на донорство. Бо ніхто його не зупинить для перевірки.

От Вам і вся правда.

Боротись треба не за "ліві" машини, а за зниження вартості розмитнення і актів. Тоді всі будемо безпечно їздити хорошим машинами.
Дякую за увагу! )))

Відповісти
Походу буде Автомайдан))) Жорсткий))
Відповісти
Не маю машини на іноземних бляхах хоча, була б можливість купив би...а так,ви не з того починаєте...розпочніть з адекватного розмитнення і все буде легально і в державу кошти будуть іти...
Відповісти
Ой не треба лякати бунтами, автомайданами на іноземних бляхах і тому подібне, ви всі по за законом, арешт і тюрма вам гарантована після першого ж бунту, а машини на митницю і конфіскацію.
Власників розмитнених авто в сто тисяч разів більше і їм ви давно сидете в печінках, бо засрали тим мотлохом двори, позаймали паркомісця, а ще гасаєте як дурні по місту.
Ви порушуєте закон - то відповідайте по закону!!!
Відповісти
Щодня перехожу дорогу по вул. Рівненська, машини як скаженні женуться і на пішоході страшно переходити. Народ ви дійсно такі тупі чи просто це українська жаба що люди мають хоч якусь можливість купувати нормальні машини. Зазвичай радіють цьому ті хто їздить на тролейбусі. Пригадайте Мігаса який збив дитину не на "блясі", так от а він сидить в тюрмі? Щодня море аварій і "бляхи" тут нідо чого. Вимагайте краще закон для розмитнення як у Європі а то всі на жигулях в кращому випадку будете їздити. А в гіршому - це як зараз, радіти за тих хто зміг заробити на "іноземну бляху".... самі їздячи у смердючих маршутках. У яких доречі і я їжджу. Не потрібно так проявляти агресію до "блях". Мажорів і без "блях" за ДТП ніхто не карає.
Відповісти
Мажори на бляхах не їздять. На бляхах їздить шантропа, яка за 300 євро купила тачку та за 300 євро її сюди ввезла, точніше рєшали присунули.
Всі знають, що то не законно, але сподіваються що проканає, а коли не проканує - дивуються і бунтують.
На рахунок розмитнення у європі - а ви готову як у європі податок щорічно сплачувати за машину, причому чим вона старше, тим дорожче? Ви готові за утилізацію авто викласти грошей більше, ніж те авто коштує? Ви бачите те що хочете бачите, але не бачите справжньої картини.
Відповісти
Останні новини
Українські дороги планують почистити від авто на іноземних «бляхах»
12 липень, 2017, 09:08