У Польщі стартувала агіткампанія про «геноцид на Волині»

У Польщі стартувала агіткампанія про «геноцид на Волині»
У Підкарпатському воєводстві Польщі, що на кордоні з Україною стартувала просвітницька кампанія щодо «злочину геноциду на Волині і Східній Малопольщі та тих, хто його здійснив».

Це нова ініціатива Комітету з демонтажу бандерівських увіковічнень в Польщі, - передає ZAXID.NET.

«Наша акція має подвійну мету. Хочемо звернути увагу на геноцид на Волині і Східній Польщі і тих, хто його здійснив. Водночас хочемо висловити спротив, щоб у Підкарпатському та інших воєводствах Польщі у публічному просторі функціонували нелегальні увіковічення УПА, які глорифікують ту злочинну організацію», - заявив Марек Кульпа, голова Комітету з демонтажу бандерівських увіковічнень в Польщі та президент ультраправого Руху народовців у Підкарпатському воєводстві.

З одного боку банеру зображено портрет Степана Бандери, якого поляки асоціюють зі злочинами УПА на Волині та інформація польською, англійською і українською мовами. З другого боку банеру зображено перекреслений пам’ятник воякам УПА у Грушовичах, який демонтували 27 квітня за участю місцевої влади.

Вперше на вулиці банер виїхав у неділю, 9 липня у Перемишлі під час тихого маршу з нагоди Дня пам’яті жертв геноциду на Волині і Східній Малопольщі. Варто зазначити, що Перемишлі традиційно панують антиукраїнські настрої. Організатори акції стверджують, що обрали за взірець ініціативу «German Death Camps» – польської ініціативи, яка виникла після сюжету німецького телебачення про «польські табори смерті Майданек і Аушвіц» і мала на меті спростувати це твердження у західних медіа. Тоді мобільний банер із написом «Death Camps Were Nazi German» із Польщі до Німеччини, Бельгії і Великої Британії і нагадував усім, що концентраційні табори – справа рук німецьких нацистів.

Польські народовці заявляють, що банер про «геноцид на Волині» їздитиме усіма містами Підкарпатського воєводства, а потім вирушить у тур Польщею.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.