На Волині вшанували жертв українсько-польського протистояння

На Волині вшанували жертв українсько-польського протистояння
У Павлівці відбулася пам’ятна академія «Біль, що не має кордонів» задля вшанування жертв Волинської трагедії.

Про це повідомляє Буг.

Біля пам’ятника, спорудженого у Павлівці на знак примирення українського і польського народів, зібралися місцеві жителі, представники влади та духовенство для спільної молитви за загиблими у Волинській трагедії.

Учасники заходу печальним спомином та хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв Волинської трагедії. Звучали український та польський державні гімни.

«Минуло 74 роки, але ця рана і досі болить. Та заради майбутнього я закликаю наші народи до взаємного прощення, тому, що нам жити і працювати у Європі. Ми маємо зробити все, щоб така трагедія більше ніколи не повторилася. Сьогодні Україна і Польща під загрозою «руського міра», тому ми маємо бути єдині. Жити в дружбі, взаємоповазі заради майбутнього, заради українсько – польської дружби. Без незалежної України – не буде незалежної Польщі. Без сильної Польщі – не буде сильної України», – зазначила голова Іваничівської РДА Лілія Кревська.

Консул Генерального консульства Республіки Польща в Україні Марек Запур пригадав той історичний момент, коли на цьому місці у 2003 році зустрічалися президенти України і Польщі Леонід Кучма і Олександр Кваснєвський, які потиснули один одному руки на знак взаємопрощення і примирення. Але це прощення заради майбутнього має відбутися між українським і польським народами. Ця спільна молитва пам’яті жертв цих лихоліть, як українців так і поляків, є тим примиренням, якого прагнуть обидва народи.

Екуменічну молитву за загиблими у Волинській трагедії провели єпископи Матфей та Віталій Скоморовський. У своїх проповідях обидва священнослужителі закликали мати у своєму серці місце для любові і не мати місця для ненависті.

До пам’ятного знаку українсько-польського примирення «Пам’ять, скорбота, єднання» та до могил загиблих поклали квіти.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині вшанували жертв українсько-польського протистояння
12 липень, 2017, 12:19