Мешканці ще одного волинського міста потерпають від смороду

Мешканці ще одного волинського міста потерпають від смороду
Одна з найбільших проблем, яка наразі турбує не тільки мешканців Рожища, а й навколишніх сіл – каналізаційно-очисні споруди Рожищенського сирзаводу.

Про це повідомляє Район. Рожище.

Часто у місті виникає жахливий сморід через ці споруди. «Особливо рожищани потерпають у спеку, коли в хаті всидіти не можна, але й вікно не відчиниш, бо дихати гидотою просто нестерпно», - зазначає видання.

«Перевірки по дотриманню вимог чинного природоохоронного законодавства не проводилися вже приблизно чотири місяці, може, й більше. Правилами благоустрою населених пунктів із цими запахами, і всім решта займається Держпродспоживслужба. Якщо проводиться планова перевірка та позапланова по зверненню громадян, ми безпосередньо виїжджаємо на місце і перевіряємо чи порушують режим роботи та інше. Але замірів повітря стосовно запахів ми не проводимо. Офіційно ніяких звернень від громадян не було. Якби були, то я, або якийсь інший працівник уже б виїхали на те місце», – прокоментував ситуацію головний спеціаліст-державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції у Волинській області Сергій Михальчук.

А начальник управління Держпродспоживслужби у Рожищенському районі Ігор Барвінський додав: «Перевірки ми не проводили. Згідно з законом власник сирзаводу сам несе відповідальність за те, що накоїв. Але якщо є заява від постраждалих, тобто якщо є загроза життю, то ми, звичайно, вивчаємо ситуацію, передаємо її в область, а потім у Київ».

Як відомо, також від смороду потерпають мешканці обласного центру.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це пархвюм з патрійотичним шармом! Своє - не смердить.
Відповісти
Останні новини
Мешканці ще одного волинського міста потерпають від смороду
12 липень, 2017, 15:55