На Волині медики не отримують зарплату, погрожують не обслуговувати пацієнтів

На Волині медики не отримують зарплату, погрожують не обслуговувати пацієнтів
Шість з половиною мільйонів гривень не вистачає цього року працівникам Іваничівської центральної районної лікарні на виплату заробітної плати.

Медики не отримали зароблене у червні і невідомо, що буде з платнею у липні. На зборах трудового колективу працівники лікарні ухвалили рішення про готовність вдатися до радикальних протестних акцій аж до припинення надання планової медичної допомоги населенню, – пише ВРД НСТКУ.

Із настанням літа на голодному пайку опинилися більше 300 працівників Іваничівської центральної районної лікарні. Через дефіцит бюджетних коштів медикам не виплачують зароблене. Саме це стало причиною трудового конфлікту.

«На початку року, коли складався бюджет, нам сказали, що заробітної плати вистачає на 8,5 місяців. Чомусь вже в травні з тих грошей почали ділити… Нам дали по 400 гривень до Дня медичного працівника. Що ці гроші при нашому рівні життя? Виживаємо за рахунок сільського господарства, економимо. 49% заробітної плати за червень ми отримали. Решту нам сказали, щоб почекали до 7 серпня. А липнева заробітна плата? Є ж медична субвенція. Вона йде рівними частинами, іде на район і ОТГ. То куди вона йде? Ніхто не може пояснити» – обурюються медики.

«Районна рада місяць тому скликала позачергову сесію і виділила 400 тисяч на заробітну плату. Сьогодні ми готові віддати усі кошти, які є вільні від перевиконання, на заробітну плату медикам», – каже голова Іваничівської районної ради Андрій Бадзюнь.

Чому кошти, яких мало б вистачити на 8,5 місяців, припинили виплачувати вже через півроку, на зборах трудового колективу медиків пояснила голова райдержадміністрації Ліля Кревська.

«Заробітна плата передбачена на 8,5 місяців, але та сума розбита на 12 місяців. Звичайно, було б набагато зручніше відразу виплатити за 8,5 місяців, а далі – як прийдуть кошти з Державного бюджету. Але, на жаль, діє помісячний режим. І тому така ситуація. Я хочу вам сказати, що своїми силами ми кошти не виплатимо», – каже вона.

Збори працівників Іваничівської центральної районної лікарні ухвалили звернення до голови обласної ради Ігоря Палиці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це вони місцеве населення, чи владу шантажувати будуть, відмовившись лікувати людей?
Відповісти
Останні новини
На Волині медики не отримують зарплату, погрожують не обслуговувати пацієнтів
13 липень, 2017, 13:04