День села в Світязі: як це було. ФОТО

День села в Світязі: як це було. ФОТО
Мешканці села Світязь традиційно відзначили День села. Декілька сотень людей з’їхались сюди не лише з різних регіонів України, але й з-за кордону. Народні співи, танці, конкурси, дискотека та купання в озері. Розваг на святкуванні не бракувало.

Відзначили десь села у середу, 12 липня.

Святковий концерт розпочався о 17:00. Проте до того часу відвідувачі вже встигли зайняти місця ближче до сцени. Багато гостей свята приїхали цілими родинами та організували собі пікніки біля води. Місця на пляжі також були зайняті.

Для малечі організували багато розваг, приміром, забави з аніматорами. Дуже популярними були майстер-класи з гончарства, в яких брали участь не лише діти, а й дорослі.

Світязький сільський голова Микола Цвид розповідає, що свято організовують вже не перший рік. Це розвага не лише для туристів, але й місцевий жителів. Також він каже, що свято не вийшло б без допомоги меценатів.

«12 липня ми вже традиційно святкуємо не лише свято Петра та Павла, але й день нашого села Світязь. У останні роки сільська рада має тісну співпрацю із громадською організацією «Квітка Полісся», а також із підприємцем з Луцька Петром Нестеруком. Також наш давній партнер у багатьох починаннях - це фонд «Патріоти Волині», та народний депутат Степан Івахів. Завдяки такій співпраці нам вдається організовувати свято для багатьох людей», - каже сільський голова.

«У програмі будуть виступи наших творчих колективів, а також музикантів з Білорусі. Після закінчення урочистої частини та концерту у вечірній час також заплановані заходи», - додає він.

Депутат Луцької міської ради Петро Нестерук каже, що День села Світязь - це ще й хороша можливість розвивати туризм у цьому регіоні.

«Це святкування в нас вже не перший рік, це наша хороша традиція. Плануємо розвиватись і розвивати туризм у Світязі. Мені запропонували долучитись до організації свята, і я погодився із задоволенням», - розповів депутат. Крім того мешканців Світязя з святом привітав голова РДА Василь Голядинець.

Директор благодійного фонду Степана Івахіва «Патріоти Волині» Денис П'ятигорець під час виступу привітав жителів курортного села від імені народного депутата та розповів, що той працює у Верховній Раді, тому й не зміг завітати на свято (12 липня відбувалася чергова сесія парламенту, - ред.).

Також під час святкування влаштували лотерею на призи благодійного фонду, головні призи якого холодильник і плазмовий телевізор виграли Ян Федун (холодильник) і Світлана Геренчук (телевізор). До слова, майже всі витрати по організації свята на себе взяли благодійники - Петро Нестерук і фонд «Патріоти Волині».

Для гостей заходу виступали колективи з села Томашовка, «Благовіст» (Республіка Білорусь), «Жайвір» (смт Стара Вижівка), «Молодички» Шацького МБК, «Терен» (місто Рівне). Найбільше оплесків зібрали дві жінки, перевдягнуті у бабусь, які жартували з поважних гостей свята. Так, Петру Нестеруку, який володіє готелем Nester-house в селі, подарували калоші з словами: «Такий вам подарунок, бо дороги до готелю ще й досі не зробили».

«Цвяхом» програми став пародист Дзідзьо – Андрій Семенчук із Рівного.

Опісля заходу сонця «Fire dance» із Луцька розважали гостей свята вогняним шоу. Потім усіх чекала запальна дискотека.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.