Ігор Лапін: Я за те, щоб жоден нардеп не ховався за ширмою недоторканності

Ігор Лапін: Я за те, щоб жоден нардеп не ховався за ширмою недоторканності
Народний депутат Ігор Лапін каже, що, аналізуючи події останніх тижнів, має великі сподівання: недоторканність для депутатів нарешті обмежать.

"Я юрист і люблю чіткі формулювання. Тобто депутати не мають нести юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання у парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп. Але їх можна притягнути до відповідальності за злочин. Це справедливо. Це забезпечує усім рівність перед законом без статусу, регалій чи посад. І найголовніше – я не знаю, чи інші депутати задавали собі питання "навіщо їм недоторканність"? Я точно знаю, що від кулі вона не спасе", - пише він у блозі на 24-му каналі.

Ігор Лапін нагадав, як в середині 2000-х політики обіцяли напередодні виборів скасувати недоторканість: "Чому не наважились зняти тоді – не розумію. Сьогодні знов підписався за зняття недоторканності. Хоча наголошую – юридично правильно – обмеження недоторканності".

Нардеп відзначив, що сьогоднішня Верховна Рада досить вразлива.

"Туди потрапило на хвилі національного піднесення і війни чимало звичайних, ідейних, переконаних у своїй правоті людей. Правду не усі люблять, і за неї можуть покарати", - вважає Ігор Лапін.

"Зняття недоторканності це ще не притягнення до кримінальної відповідальності, затримання чи арешт. В парламенті сьогодні є депутати, за зняття недоторканності яких ми голосували. І вони тепер отримали право в судах довести свою невинуватість. Це правовий механізм.

Я за силу права. За те, щоб кожен з нас був чесним перед собою, і не ховався за ширмою недоторканності. Депутат несе персональну відповідальність за свій голос і мандат. Але, щоб не було знов піару на тему, треба голосувати не лише за депутатську недоторканність, а й за процедуру імпічменту президента. Адже перед законом усі мають бути рівні", - завершив блог Ігор Лапін.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ігор Лапін: Я за те, щоб жоден нардеп не ховався за ширмою недоторканності
13 липень, 2017, 22:05