Волинянка з 5 дітьми опинилася на вулиці

Волинянка з 5 дітьми опинилася на вулиці
На Волині багатодітна родина потребує житла. Фактично опинилась на вулиці матір 5 дітей Світлана Хомич зі Старої Вижівки.

Про це повідомляє ВРД НСТУ.

Жінка в розпачі, бо після розлучення з чоловіком разом із трьома молодшими дітьми живе в орендованому аварійному будинку, однак сплачувати і за нього вже не має змоги.

«Живу у Вижві, біля обласної райдержадміністрації недалечко, така старенька хата, вона аварійна. Якщо чесно, то хліви є кращі», – бідкається жінка.

Світлана Хомич розповідає, що в таких умовах їй доводиться жити з трьома малолітніми дітьми. Жінка просить у держави хоча б тимчасового прихистку. Каже: раніше на соціальне житло ніколи не претендувала, бо всі разом проживали в будинку, що належить свекрусі. Коли ж розлучилась із чоловіком – їм вказали на двері.

«Ми були у свекрухи приписані, вона нас виписала, хоча не мала права. І вже рік ми в цій хатині, я добиваюся, щоб мені дали житло. Я залишилася з нічим. Зараз нам кажуть виселятися. Вже раз приходили господарі, казали навіть, що босі підемо», – розповідає жінка.

У селищній раді та районній адміністрації в наданні соціального житла родині відмовили, бо немає вільних квадратних метрів. Попри хворобу, жінка приїхала до Луцька шукати допомоги на обласному рівні.

Ситуацію нині вивчає перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик: «Питання однозначно буде на контролі. Звернення і по житлу, і по пільгах будемо контролювати та зводити до спільного знаменника. Коли є неповнолітні діти, вони не повинні залишитись без даху над головою в будь-якому випадку. Треба шукати ті державні, соціальні програми або регіональні, які дадуть можливість це питання вирішити в інтересах оцих неповнолітніх дітей».

Чи буде змога допомогти сім’ї — питання поки без відповіді, - каже Олександр Пирожик. Цю ситуацію раніше вивчала комісія органів соцзахисту і встановила, що у власності Світлани Хомич є батьківська хата у селі Любохини Старовижівського району. Щоправда, сама жінка стверджує, що її давно продала.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: житло
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А навіщо ж батьківську хату продала?а гроші з неї куди діла?
Відповісти
методи контрацепції є,чоловіка,щоб заробляв,а не дітей наклепати і мені нема де жити.так ні в кого не було б житла,заробіть і побудуйте або пройдіть стерилізацію і ......хайтеся на здоровя,якщо любите так сильно цим займатися
Відповісти
в неї,випадково,в школі прозвиська-підозріла,не було?А то якось воно їй пасує
Відповісти