Смерть різницею у рік: на Волині вшанували полеглих Героїв

Смерть різницею у рік: на Волині вшанували полеглих Героїв
Із різницею в один рік 14 липня у зоні АТО загинули двоє волинян – Юрій Трохимук і Роман Корець.

Про це повідомили у Любешівській РДА.

Саме 14 липня, різницею рівно в рік у зоні АТО загинули двоє волинян. У 2014 році під час переміщення в колоні пострілом ПТРК в районі села Черемшине Луганської області загинув Юрій Трохимук – уродженець села Залаззя, молодший сержант, заступник командира взводу-командир відділення 51-ої окремої механізованої бригади.

Він був наймолодшим сином у багатодітній сільській сім’ї, де виховувалось шість доньок і чотири сини. Строкову службу проходив у Борисполі, в артилерійських військах. У 2008 році повернувся з армії. Був призваний в першій хвилі мобілізації спочатку на Рівненський полігон, а пізніше – на Широкий Лан Миколаївської області. В селі, де народився воїн, центральна вулиця Радянська перейменована на вулицю Юрія Трохимука.

А у 2015 році під час виконання робіт з фортифікаційного обладнання у районі місті Золоте на Луганщині, за 4 дні до демобілізації загинув уродженець села Люб’язь Роман Корець. Він був мобілізований до Збройних сил України (703-й інженерний полк) 9 серпня 2014 року та призначений заступником командира військової частини із озброєння. Брав участь у виконанні завдань інженерного забезпечення на території Донецької та Луганської областей.

У нього залишились батьки, дружина та дві доньки. Похований на кладовищі рідного села Люб’язь. Також у селі вулиця Першотравнева перейменована на вулицю Романа Корця. А у школах, де навчались Герої, встановленні пам’ятні дошки.

Обоє Героїв указом Президента України «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджені орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Голова райдержадміністрації Олег Кух та голова районної ради Петро Нагорний відвідали могили загиблих та вшанували світлу пам'ять хвилиною мовчання та покладанням квітів на могили загиблих Героїв.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: смерть, АТО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Смерть різницею у рік: на Волині вшанували полеглих Героїв
14 липень, 2017, 15:44