На «Ягодині» черги лише зросли, - ОДА

На «Ягодині» черги лише зросли, - ОДА
Попри вжиті заходи, автомобільні черги на міжнародному пункті пропуску «Ягодин» тільки збільшилися.

Про це під час ради оборони області заявив перший заступник голови Волинської ОДА Олександр Степанцов, - повідомили у відділі інформаційної політики ОДА.

Із 11 червня 2017 року українці можуть вільно подорожувати територією Європейського Союзу за умови наявності біометричного паспорта. Для Волині, як прикордонної області, це питання надзвичайно актуальне.

За словами першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Степанцова, на міжнародних пунктах пропуску й раніше були черги, а зараз, із впровадженням безвізу, вони лише збільшилися. Як приклад, на «Ягодині», аби стабілізувати ситуацію, встановлено бар’єрне огородження смуг руху, що коштувало 350 тисяч гривень. Однак, ситуація не змінилася: недобросовісні водії й надалі порушують правила дорожнього руху. Як результат, виникають затори, навіть пошкоджено трос.

«Прошу працівників Національної поліції звернути увагу на проблему та активізувати роботу в даному напрямку. Ми можемо звести Берлінську стіну, але порядку не забезпечимо. Вже витрачено до 400 тисяч гривень. Тому в першу чергу потрібно боротися з порушниками правопорядку. Як приклад, у Польщі взагалі немає бар’єрного огородження. Однак, виїхавши за межі смуги, штраф – 100 злотих», – зазначив Степанцов.

Своєю чергою, заступник начальника Головного управління Національної поліції у Волинський області Сергій Козак погодився з критикою. В той же час зауважив, що на міжнародних пунктах пропуску складно психологічно виконувати посадові обов’язки, але ситуацію намагаються контролювати. Між іншим, приклад Польщі показовий. Разом із тим, на «Ягодині» складають від 5 до 7 протоколів щодня за порушення правил дорожнього руху та явних результатів не спостерігається.

Що ж стосується ситуації з чергами на міжнародному пункті пропуску «Устилуг», то, як повідомила голова Володимир-Волинської РДА Наталія Василець, відбулася нарада за участі силовиків, де їх просили не запускати з сервісної зони більше 10 машин у місто. Незважаючи на це, сьогодні відбулося скупчення 52 машин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
якщо немае добра на сигарети то й черг немае
Відповісти