На Волиньраду подали до суду

На Волиньраду подали до суду
На Волинську обласну раду подали до суду через рішення «Про надання мисливських угідь у користування ГО «ТМР «Горинь»» та ГО «ТМР «Легіон».

Позивачів шестеро - громадські діячі: Михайло Шелеп, Павло Данильчук, Олег Бондарук та журналісти: Марія Доманська, Дмитро Безвербний, Анатолій Котлюк.

Нагадаємо, 12 квітня обранці громади підтримали проекти рішення «Про надання мисливських угідь у користування ГО «ТМР «Горинь», «Про надання мисливських угідь у користування ГО «ТМР «Легіон», «Про надання мисливських угідь у користування ТОВ «УСТИЛУГ» та « Про надання мисливських угідь у користування державному підприємству «Колківське лісове господарство» – за них проголосувало від 36 до 42 депутатів. Йдеться про угіддя у державному підприємстві «Цуманське лісове господарство» терміном на 25 років.

«Факт прийняття цих рішень нас здивував, оскільки, за 20 робочих днів до сесії облради текстів проектів рішень на офіційному веб-сайті обласної ради не було. А ми, як громадські діячі та журналісти, регулярно і завчасно знайомимось із проектами рішень, що виносяться на розгляд сесій облради», - йдеться в позові.

Зокрема, у відповіді на запит в облраді повідомили, що публікували проект рішення 29 березня, тобто за 14 календарних днів до сесії.

Однак Регламент облради та Закон України «Про доступ до публічної інформації» передбачає публікацію проекту за 20 робочих днів.

Тож, позивачі просять суд скасувати рішення облради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Треба з МіськЗрадою робити як у Китаї
Відповісти