У Держекоінспекції відповіли на запит Лапіна щодо смороду

У Держекоінспекції відповіли на запит Лапіна щодо смороду
У Державній екологічній інспекції повідомили, що підприємствам та відомствам направили вимоги щодо усунення причин появи смороду в Луцьку.

Про це йдеться у відповіді інспекції на запит народного депутата Ігоря Лапіна.

Екологи називають три причини появи смороду: діяльність заводу "Біо-Пек", каналізаційні стоки з мікрорайону "Вересневе" та села Гірка Полонка.

Зокрема, у столиці повідомили, що міська рада отримала вимогу на усунення скидів каналізаційних стоків з "Вересневого" на поля фільтрації цукрового заводу, а за рішенням суду екологи перевіряють, чи не порушуються природоохоронні норми "Луцькводоканалом" під час скиду цих стоків.

Крім того в листі вказано, що через конфлікт підприємств у Гіркій Полонці місцеві комунальники стоки з села зливали в колектор каналізації міста Луцьк.

Детальніше в листах:




Нагадаємо, сморід "тероризує" місто та сусідні села цього року від березня. Одна з причин смороду - поєднання відходів біоетанолу на території цукрового заводу з каналізаційними стоками мікрорайону Вересневе.

На початку червня у мікрорайон приїжджав голова облради Ігор Палиця та керівництво міської ради на чолі з в.о. мера Ігорем Поліщуком. Вони обіцяли вирішити проблему смороду.

Однак лучани досі не можуть дочекатись від влади обіцяного. А 24 червня до народного депутата Ігоря Лапіна звернулися лучани з ЛПЗ, які просять його "підняти проблему" на центральний рівень.

10 липня активісти передали майже 4 тисячі підписів лучан під вимогою провести громадські слухання щодо смороду, але в мерії через формальність людям відмовили.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Держекоінспекції відповіли на запит Лапіна щодо смороду
15 липень, 2017, 15:41