У Польщі зміняться правила працевлаштування іноземців

У Польщі зміняться правила працевлаштування іноземців
Від 1 січня 2018 року в Польщі почнуть діяти нові правила працевлаштування іноземних громадян.

Про це повідомляє "Польське радіо".

Введення в дію положень так званої директиви про сезонних працівників та обмеження зловживань у галузі працевлаштування іноземців – це головні цілі схвалених у Польщі змін.

Запропоновані Сеймом правила останньої ночі прийняв Сенат, разом із шістьома поправками. Передбачається, зокрема, введення оплати у розмірі 30 злотих (7 євро) за реєстрацію заяви про довірення роботи іноземному працівникові.

Сенатор керівної в Польщі партії, Право і справедливість, Пшемислав Блащик відзначив, що робота осіб з інших країн, особливо з-за східного кордону, має чимале значення для сільського господарства, передусім у випадку галузей, що вимагають багато фізичної роботи – таких як вирощування овочів і м’яких фруктів. Як додав сенатор, закон регулює справу заяв про намір працевлаштувати іноземця, якими чимало роботодавців зловживало.

Зміни стосуються перш за все іноземців, що виконують сезонні роботи – з України, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови, Росії. Віце-міністр родини, праці і соціальної політики Марцін Зєлєнєцький переконує, що їх працевлаштування не може відбуватися неконтрольовано.

Тому вводиться обов’язок інформування про обставини, пов’язані з прийняттям на роботу таких працівників, щоб уможливити повітовим управлінням праці і контрольним службам перевірення, чи заяви використовуються згідно з призначенням і протягом якого часу іноземець працює.

Крім того, роботодавець має повідомляти про те, чи іноземний працівник влаштувався на роботу, чи ні. Дозвіл на сезонні роботи стосуватиметься періоду до дев’яти місяців протягом календарного року.

Після поправок Сенату, закон знову потрапить на розгляд Сейму. Нові правила мають бути введені в дію 1 січня наступного року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Польщі зміняться правила працевлаштування іноземців
16 липень, 2017, 05:50