Янукович хоче звільнити губернатора Волині, − ЗМІ

Янукович хоче звільнити губернатора Волині, − ЗМІ
Президент України Віктор Янукович має намір звільнити голів адміністрацій у дев’ятьох областях, серед яких – і Волинська.

За інформацією, отриманою виданням Дзеркало тижня з джерел в Адміністрації Президента, під ударом опинилися глави дев’яти регіонів — Микола Джига (Вінницька область), Борис Клімчук (Волинська), Сергій Рижук (Житомирська), Михайло Вишиванюк (Івано-Франківська), Микола Круглов (Миколаївська), Едуард Матвійчук (Одеська), Олександр Удовиченко (Полтавська), Володимир Яцуба (Севастополь), Микола Костяк (Херсонська область).

Автор публікації Інна Ведернікова припускає, що основними причинами президентського незадоволення роботою губернаторів стали по-перше, результати останніх парламентських виборів в очолюваних ними областях, й, по-друге, результати соціально-економічного розвитку цих регіонів.

Шестеро губернаторів, котрі входять до списку потенційних відставників (Сергій Рижук, Микола Круглов, Едуард Матвійчук, Олександр Удовиченко, Володимир Яцуба, Микола Костяк), очолюють області, де Партія регіонів набрала менше, ніж на минулих виборах.

Окрім того, у ряді областей не радує й економіка. Так житомирський губернатор Сергій Рижук вийшов у глибокий мінус у сфері капітальних інвестицій (- 17,5%) і став антирекордсменом із введення в експлуатацію житла (- 214%). Та ще й Рижук балотувався у парламент і з розгромним результатом програв представникові «Батьківщини».

Миколаївський губернатор Микола Круглов допустив зростання безробіття (1,6 тис.), спад обсягів промислового виробництва (- 5,7%), сільського господарства (- 20,5), будівництва житла (- 39%). Одеський губернатор Едуард Матвійчук теж «отримав» спад виробництва та сільського господарства, більш ніж півмільярда збитків у промисловості та зростання безробіття.

Є суттєві економічні мінуси й у інших трьох регіонах, де Партія регіонів показала поганий результат на останніх виборах. Відтак є й реальні підстави міняти там губернаторів, припускає автор статті у «Дзеркалі тижня».

Водночас у номіновану на виліт дев’ятку потрапили керівники трьох областей, де Партія регіонів збільшила свої результати. Йдеться про Вінницьку (+5%), Волинську, (+12%), та Івано-Франківську, (+3%) області.

І якщо Вінницька область стабільно тримається в середняках, то Вишиванюка та Клімчука можна віднести до губернаторів-лідерів, які стабільно утримують соціально-економічну ситуацію у своїх регіонах.

«У Волинській області сільське господарство на 100% збільшило випуск продукції. І будував Клімчук, і інвестиції залучав, і безробіття скоротив. Та що там — народжуваність майже втричі збільшив. До речі, як і обіцяв кандидат у президенти Віктор Янукович у своїй передвиборній програмі. І чим, питаємо, не догодив Климчук? Хіба тільки тим, що в депутати без дозволу президента балотувався. Те, що потім знявся, виявилося, не рахується?», - пише видання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
бредовий матеріал. хтось щось там хоче, але чи буде, побачимо...
от же новина.!
таких статеечок можна писати по 10 на день і щось там припускати від свого "ума".
Відповісти
Це ви про інфомрацію, написану на основі інфомраці джерел Дзеркала тижня? Ну-ну )))
Відповісти
"«У Волинській області сільське господарство на 100% збільшило випуск продукції. І будував Клімчук, і інвестиції залучав, і безробіття скоротив. Та що там — народжуваність майже втричі збільшив"...
Стояв над всіма парами області і обласного центру і наказував при цьому тримаючи свічку в своїх руках чи не так??? Маразм!!!
Відповісти
Яке безробіття? Ау!!! Ще гірше стало!!! Ви про що??? В області жах що робиться з працевлаштуванням молоді, жах!!! З 100 випускників 10-15 працює завдяки зв'язкам, а не знанням і все а всі ніші мучаться!!!
Ви про що???
Нонсенс!!!
Відповісти
Молодь сама не хоче працювати-знаходять тисячу причин,а то що не можуть влаштуватись по професії-то треба вибирати затребовану ,всі не можуть бути менеджерами,а треба і виробничі напрямки,а робити руками не хочуть а мозгов нема а їх за гроші не купиш...
Відповісти
Если источник еще сообщил - какое шило меняем на какое мыло, тогда бы знали - радоваться нам или огорчаться.
Відповісти
Щось по відкриттю магазинів і чисельності людей на базарах і чисельності покупок - не скажеш, що люди у нас погано живуть! Може вистачить нагнітати і маячню писати? Он краще про 21-12-12 напишіть! :)
А якщо й призначать нового і з іншого регіону, тоді я подивлюся як ви "співати" будете, Француза швидко забули і бездіяльних Бондаря та Романюка?! Ну-ну ... Строчити по клавіатурі найлегше, а от працювати ...?!
Відповісти
клімчук є найкращім компромісом для волині. Так, є в нього свої заморочкі, але в кого їх не має? Про те, за область дбає, поїдьте до львова, якщо по їх дорогам доїдете :-)
Якщо вже ви такі критичні, запропонуйте, хто на вашу думку зробить більше чи краще?
З усіх хто був - жоден не спрмігся на якийсь результат.
Відповісти
Якщо Кл1мчук кудись 1 п1де з посади то т1льки на пенс1ю заслужену 1 точно не за погану роботу! Хоч сумн1ваюся що в статт1 написана правда 1 що йде в1н вже...
Відповісти
Можливо я і повторю багато коментарів, але на мою думку Б.Клімчук є адекватним в своїй поведінці, розумний і справедливим керманичем області, зрештою його дипломатичний досвід - це запорука успіху нашої області.
Відповісти
Прискорбно сознавать, что хамство, грубость, чиновничий рекет - становится нормой. Скорее не становится, а это всегда было нормой. Да, придет новый и ничего не изменится.
Відповісти
Шановні волиняни, ви порівняйте нашу область з іншими і побачите, що в нас не все так погано. А Б.Клімчук, звісно не ідеальний керівник зі своїми "тараканами" та він патріот свого краю і робить усе можливе, щоб наша область розвивалась.
Відповісти
Кращого за нього керівника волинь за 20 років не бачила. І головне, він патріот волині і за будь якої влади ним лишається.
На відміну від всяких французів чи бондарів.
Не чипайте кліма, він нормальний керівник для області, має реальну підтримку людей, ви поїдьте на схід, там між райцентрами по де куди асфальту вже немає, ремонту дороги не бачили, а про освітлення доріг у селах там навіть не мріють.
Це якраз той випадок, коли людина на своєму місці, на відміну від багатьох інших.
Відповісти
Мурло- амбіційне а не патріот він.Цікаво яким чином чи клином він народжуваність підняв? А Романюк справжній господарник!
Відповісти
Я за Климчука Але я проти Смітюхів ПР
Відповісти
Останні новини
Янукович хоче звільнити губернатора Волині, − ЗМІ
01 грудень, 2012, 09:01