На Волині за гроші митниці відремонтують низку доріг

На Волині за гроші митниці відремонтують низку доріг
На Волині продовжується експеримент з ремонту доріг області за кошти перевиконання митниці. Наступного року на дані цілі спрямують близько 700 мільйонів гривень.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської ОДА, - пише Інформаційне агентство Волинські новини.

Перший заступник голови Волинської ОДА Олександр Степанцов зауважив, що перелік вже погодили профільні комітети Верховної Ради. Загальна сума фінансування становить 799 мільйонів гривень, проект охопить 7 напрямків.

Пріоритетним є ремонт траси М22 Устилуг - Луцьк – Рівне. 55 мільйонів витратять з, власне, коштів митниці, загальна вартість ремонту становитиме 700 мільйонів.

На ремонт дороги Війниця – Локачі витратять 45 мільйонів.

Також відремонтують дорогу Старовойтове – Забужжя в напрямку Адамчуків. По цьому проекту є співфінансування: сільрада виділить 9 мільйонів гривень, обласний бюджет додасть 150 тисяч, загальна вартість робіт – 29 мільйонів. В ОДА зауважують, що ремонт під’їзних доріг є однією з умов облаштування пішохідного переходу «Адамчуки – Збережне» між Україною та Польщею.

110 мільйонів пустять на ремонт дороги Ковель – Жовква на ділянці з Володимира-Волинського до Нововолинська. Нині вона в критичному стані. Зі слів Олександр Степанцова, якщо ще рік почекати, то вона буде втрачена.

Профінансують і роботи в напрямку траси Львів – Луцьк. Аби рух авто, які їдуть в сторону Києва, йшов в об’їзд центру Луцька, ремонтуватимуть за 33 мільйони дорогу на Рованці, ще 26 витратять на ремонт об’їзної через Дубнівську.

У селі Світязь Шацького району відремонтують набережну, на що витратять 9 мільйонів гривень. Там планують розширити зону паркінгу та пляжу, на що є відповідний проект.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.