На Волині люди з обмеженими можливостями влаштували фестиваль

На Волині люди з обмеженими можливостями влаштували фестиваль
В Горохові учасники центру реабілітації благодійної місії «Сонце любові» організовують спортивні й творчі фестивалі.

Запрошують до участі людей із обмеженими фізичними можливостями із усієї України, - пише ВРДНТСУ.

У реабілітаційному центрі «Сонце любові» отримували допомогу майже всі люди з обмеженими фізичними можливостями із сіл Горохівського району. Тож на відкриття оновленого приміщення центру з’їхалися десятки гостей. Два роки тут тривав ремонт. Міська влада додала центру кілька кімнат, які потрібно було довести до ладу.

"У нас є душова кімната, кімната відпочинку,– усе, що потрібно людині на візку і не на візку. Треба використовувати своє життя усюди, скрізь, щоб не даремно день минув, не чекати а самому, треба його робити добрим", – розповідає президент благодійної місії «Сонце любові» Ольга Дубінська.

Нині тут, окрім кімнати для відпочинку, є масажний кабінет, кімнати для дозвілля і заняття творчістю, комп’ютерний клас. Реабілітаційний центр благодійної місії «Сонце любові» гуртує людей із обмеженими фізичними можливостями. Їм надають гуманітарну допомогу, візочки і милиці. Не менш важливо те, що відкривають і розвивають їхні творчі здібності. Це вкотре продемонстрували учасники фестивалю «Струни душі», який у Горохові організувала благодійна місія «Сонце любові». Серед них – і Наталія Бодю.

"Місія цього центру – людина вийшла із дому і соціалізується. А вдома людина думає, що це лише її проблеми, і живе тими переживаннями", – каже Надія Бодю.

На фестиваль з’їхалися люди з різних міст України. Попри хворобу очей, Ольга Макарчук із Маневич уміє радіти життю:
"Таке щастя – приїхати сюди, зустріти стільки друзів! І так приємно, коли тебе всі впізнають!"

Голка і бісер дозволяє Андрію Слюсарчуку із Ковеля поринути у творчість і атмосферу спокою. Серед його робіт найбільше картин на релігійну тематику.

"Я почав вишивати, як прийшов із війни. Ми побачили, як у госпіталі цим хлопці займалися, мама й каже: «Давай я тобі куплю – спробуєш», - розповідає хлопець.

Учасники фестивалю «Струни душі» також декламували вірші, представляли акторську гру, демонструючи великий потенціал людей із обмеженими фізичними можливостями.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині люди з обмеженими можливостями влаштували фестиваль
17 липень, 2017, 13:40