Об'єднались кака й бека, – Гунчик про причини смороду в Луцьку

Об'єднались кака й бека, – Гунчик про причини смороду в Луцьку
Аби з’ясувати причини смороду в Луцьку, перевірили луцькі підприємства, а також території сільських рад, прилеглих до міста.

Про це йшлося під час оперативної наради 17 липня,– пише Конкурент

Начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук повідомив, що здійснили низку перевірок на основних підприємствах, які могли б впливати на цю ситуацію. Зокрема проінспектували «БіоПек», Гнідавський цукровий завод, ТзОВ «Ортранс» (на території Гіркополонківської сільради), Гіркополонківську сільраду, Княгининівську сільраду. У результаті перевірок виявили порушення.

«Серед порушень – і робота біоетанолового заводу, який свої відходи скидав на поля фільтрації, куди потрапляли і каналізаційні відходи з житлових масивів мікрорайону Вересневе, а там об'єднувалась кака і бека і утворювався запах», – каже голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Також, за словами еколога, давали запахи і очисні споруди на Вишкові (споруди «Луцькводоканалу»), які через вітер поширювались на територію Луцька. Не працюють очисні в Княгининку, Рокинях та Гіркій Полонці. На території останньої є ще очисні споруди «Ортранс», які теж не працюють. В комплексі це теж дає неприємні запахи, які поширюються на територію міста. Крім того, є несанкціоновані зливи в каналізаційні стоки від підприємств, які займаються м'ясопереробкою.

«Міська влада не повинна боятись цього питання і варто казати, що прийнято рішення міської ради про збір каналізаційних стоків Вересневого, які передадуть в систему «Луцькводоканалу», і виділено кошти для цього, щоб доробити мережі. Але це не буде за один день. Місту мають сказати, за які терміни відновлять очисні в районі Вишкова, назвати терміни та графіки», – сказав Володимир Гунчик.

Він додав, що і Княгининівська ОТГ і Гіркополонківська сільрада теж повинні задекларувати, в які терміни будуть відновлені роботи очисних споруд.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Об'єднались кака й бека, – Гунчик про причини смороду в Луцьку
17 липень, 2017, 16:40