На Дніпропетровщині під час навчань запалили полігон

На Дніпропетровщині під час навчань запалили полігон
На військовому полігоні поблизу селища Гвардійське на Дніпропетровщині спалахнула масштабна пожежа.

Під час навчань загорілося до 25 гектарів трави, – пише ТСН.

За попередньою версією рятувальників, причиною загоряння стали стрільби та використання вибухівки. Вогонь швидко розповсюдився. Аби завадити йому підібратися до військової частини, довелось задіяти 24 одиниці спецтехніки та близько трьох сотень людей. До гасіння, окрім надзвичайників, долучили військових та працівників місцевого лісгоспу. Ближче до ночі вогонь локалізували, але декілька його осередків далі продовжували палати, тож з вогнем боротьбу продовжували і вночі.

На ранок стало відомо, що пожежу нарешті локалізували, але повністю здолати її поки не вдалось. Як повідомляють в обласній службі з надзвичайних ситуацій, вогонь наразі зберігається у трьох осередках, на території 5 гектарів. Горить трава, до дерев вогонь не дістався. Пожежа вже не розповсюджується. Якщо вчора вдень горіло 25 гектарів, а до ночі – близько семи, то зараз територія пожежі ще менша.

Як повідомляють надзвичайники, загрози для самої військової частини, а також для мешканців селища, де вона розташована, немає. Частина – за кілька кілометрів від поселень, тож багато хто з місцевих про пожежу навіть не знають.

На полігоні залишаються близько 300 рятувальників, лісників та військових, працює спецтехніка - найближчим часом сподіваються остаточно здолати вогонь. Тут головне, аби не здійнявся вітер, і не змарнував зусилля пожежників.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пожежа
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Дніпропетровщині під час навчань запалили полігон
18 липень, 2017, 08:39