В Україні придумали, як здешевити квитки на літаки

В Україні придумали, як здешевити квитки на літаки
Асоціація "Аеропорти України" цивільної авіації пропонує ввести податкові пільги на авіапаливо та скасувати ПДВ на внутрішні рейси.

Про це йдеться в листі організації на адресу першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва, - повідомляє Економічна правда.

"Для зниження вартості авіаквитків асоціація запропонувала скасувати ПДВ для внутрішніх рейсів і всіх пов'язаних з ними послуг, запровадити механізм реалізації та фінансування суспільно важливих авіаперевезень" - сказано в тексті повідомлення.

В асоціації також наголосили на необхідності розвивати інфраструктуру повітряних воріт країни, а також конкуренцію між аеропортами, уникаючи підтримки виключно державних аеропортів.

У листі увагу першого віце-прем'єр-міністра також звертають на потребу в системній і активній лібералізації ринку міжнародних авіаперевезень та на необхідність фінансування Державної програми розвитку аеропортів до 2023 року, прийнятої ще в лютому 2016 року, але не реалізованої ні на одному з підприємств.

"Найкритичнішим є виконання цієї програми в контексті реконструкції аеродромів, оскільки при поточних обсягах авіаперевезень у регіонах міжнародне фінансування не є доступним", - наголошується в листі.
Проблему стану інфраструктури регіональних аеропортів також підняв на прес-конференції в Києві 14 липня міністр інфраструктури Володимир Омелян.

За його словами, іноземні інвестори, які планують відкрити дочірню авіакомпанію в Україні, стурбовані незадовільним станом злітно-посадкових смуг в Україні.

На даний момент повністю новими смугами і аеродромами забезпечено тільки аеропорти Бориспіль, Львів і Харків. Повністю нова злітно-посадкова смуга, що здатна приймати будь-які типи літаків, і перон з'явилися 2012 року в аеропорту Донецька, проте інфраструктура, в тому числі новий термінал, були зруйновані під час бойових дій.

Нині стан аеродромів багатьох регіональних аеропортів не дозволяє приймати середньомагістральні літаки типу Boeing 737-800 і Airbus A320, які експлуатуються великими європейськими лоукостами.

Як повідомлялося, Міністерство інфраструктури України опублікувало наказ, в якому передбачається зменшення зборів авіакомпаніям в міжнародному аеропорту "Бориспіль".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.