Амністію для «мажорів» хочуть заборонити

Амністію для «мажорів» хочуть заборонити
Новий законопроект пропонує не застосовувати амністію щодо винуватців «мажорних» ДТП.

Автор законопроекту, який вже зареєстрований у Верховній Раді, – лідер Компартії України Петро Симоненко, інформує ТСН.

Автор законодавчої ініціативи у пояснювальній записці до документа заявив, що при застосуванні амністії, держава захищає лише права особи, винної у скоєнні злочину і жодним чином не захищає права потерпілих від скоєних злочинів.

«Найбільш несправедливою по відношенню до потерпілих є практика застосування амністії до осіб, винних у скоєнні дорожньо-транспортних пригод. Нерідко, внаслідок цих злочинів гинуть люди, а винні уникають покарання саме шляхом «вичікування» амністії», – додав він.

Симоненко також наголосив, що серія так званих мажорних ДТП вже захлиснула Україну, і майже завжди до винних була застосована амністія.

«Потерпілі не лише втратили близьких або власне здоров'я, а й взагалі залишилися без жодної допомоги, як з боку держави, так і з боку винних», – наголосив він.

Проект Закону пропонує звузити коло осіб, до яких може бути застосована амністія, виключивши з нього осіб, на застосування амністії до яких не дали згоду потерпілі за цією кримінальною справою. Також до осіб, які вчинили злочини будь-якого ступеня тяжкості, наслідком яких стала загибель двох або більше осіб.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Амністію для «мажорів» хочуть заборонити
09 січень, 2012, 18:05