На Волині зросла кількість пожеж

На Волині зросла кількість пожеж
На Волині цього року зросла кількість пожеж. Особливо в сільській місцевості, де рятувальники фіксують понад дві третини усіх загорянь.

Із початком жнив і настанням спекотної пори питання протидії пожежам особливо гостре, - інформує ВРД НСТУ.

Під час засідання обласної комісії з питань техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій озвучили дані, що протягом останніх трьох років на Волині сталося півтора десятка пожеж на хлібних масивах. Основна причина лиха — необережне поводження з вогнем.

За даними надзвичайників, часто приміщення сільгосппідприємств не відповідають протипожежним вимогам, а вогнегасники — у непридатному стані. Найбільша ж проблема — це брак пожежно-рятувальних підрозділів у районах. Як наслідок — втрачається час, коли вогнеборці могли б ліквідувати пожежу.

Рятувальники закликають громадян дотримуватись вимог пожежної безпеки під час збирання врожаю і нагадують, що категорично забороняється: палити біля хлібних масивів, розкладати багаття на полях та поблизу них, спалювати стерню, післяжнивні залишки, полювати неподалік ланів, допускати проїзд чи стоянку техніки, окрім спеціально обладнаної, ближче, ніж за 100 м від хлібних масивів.

Зернозбиральна техніка має виходити в поле справною та повинна бути обладнаною первинними засобами пожежогасіння. Зокрема, вогнегасниками, лопатами та мітлами-хлопушками, обов’язкова наявність іскрогасників на тракторах.

Дорослі повинні нагадати дітям про правила пожежної безпеки та подбати, щоб вони не бавилися з вогнем поблизу сільгоспугідь.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.