Волинь - у лідерах за кількістю людей, які не хочуть звертатися в міліцію

Волинь - у лідерах за кількістю людей, які не хочуть звертатися в міліцію
Більше третини українців, які у цьому році стали жертвами злочинів, вирішили не повідомляти про них у міліцію.

Серед регіонів, де кількість таких людей найвища – Волинська область, повідомив експерт Харківського інституту соціальних досліджень Андрій Черноусов під час прес-конференції в Києві, пише 28 листопада ГолосUA.

«У міліцію звернулися близько 62% потерпілих. Відповідно, про значну частину злочинів жертви не повідомляли в міліцію взагалі», - зазначив експерт.

За його словами, найвищі показники кількості громадян, які, ставши жертвами злочинів, не звернулися в міліцію, в Полтавській, Волинській, Сумській і Харківській областях, найнижчі - у Кіровоградській, Тернопільській та Чернівецькій.

Черноусов зазначив, що найчастіше українці повідомляють міліції про квартирні крадіжки, грабежі та крадіжки транспорту, найрідше - про обман у торгівлі, вимагання з боку злочинців, а також здирництво з боку посадових осіб.

Пілотне всеукраїнське дослідження «Оцінювання міліції за допомогою громадської думки» провів Харківський інститут соціальних досліджень у співпраці з Міністерством внутрішніх справ за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Опитали 15 тисяч респондентів в 349 населених пунктах 25 областей України (вибірка - 600 респондентів для кожного регіону).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: міліція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Привильно, а який сенс до них звертатися, якщо вони безпорадні, можуть лише розвести руками, коли людям дійсно треба допомогти. А ще, якщо прийдеться, то з кишені витягнуть по повній - оце то вони вміють. Купа здирників. Не розумію тільки, де і як їх навчали.
Відповісти
Якраз, вони не розводять руками, а зводять і гребуть до себе. Причина незвертання до ментів одна: наберешся клопотів і не радий будеш, що звернувся. Що можуть рішати полішуки?!
Відповісти
Дуже доречно. Покажіть цю статтю прокурору хай нарешті зрозуміє зниження злочинності про яке йшлося
http://www.volynpost.com/news/9334-prokuror-rozpoviv-chomu-na-volyni-menshe-gvaltuyut
Відповісти
Останні новини
Волинь - у лідерах за кількістю людей, які не хочуть звертатися в міліцію
02 грудень, 2012, 11:09