Розповіли, як розвінчують міфи про переселенців на Волині

Розповіли, як розвінчують міфи про переселенців на Волині
Вимушені переселенці будують нове життя і стають повноправними членами місцевих громад на Волині. Попри значні проблеми, є ті, хто бере ініціативу у свої руки та рухається вперед.

Про результати трирічної діяльності проекту «Український Донбас: незнайомі сторінки», що реалізує громадська організація «Переселенці Криму та Донбасу», йшлося під час прес-конференції в Луцьку, - інформує ВРД НСТУ.

Коли на сході України почалися бойові дії, це зумовило не тільки міграцію населення. Її супутниками стали міркування на кшталт «переселенці закриті й не готові йти на контакт; це ледарі, що не бажають працювати і лише чекають допомоги від інших; вони не знають української мови і не бажають її вивчати».

Розвінчує ці стереотипи впродовж трьох років громадська організація «Переселенці Криму та Донбасу». У проекті «Український Донбас: невідомі сторінки» взяли участь студенти та активісти молодіжних організацій, переселенці Волині, фахівці держструктур і представники ЗМІ.

«За три роки нам вдалося згуртувати навколо себе найбільш активних переселенців, які хочуть жити на Волині, які хочуть, щоб життя в Україні ставало кращим і роблять для цього якісь певні речі», – каже координатор проекту Аза Голощапова.

Окрім того, в життя втілили низку проектів, зокрема: провели декілька оригінальних ігор-симуляцій «Step-fovard», у ході яких молоді, активні й зрілі розробляли стратегії розвитку громади і вдосконалювали навички взаєморозуміння. А завдяки «Живій бібліотеці» незнані сторінки культури та звичаїв Донбасу відкрилися для однолітків із Волині.

За словами Ази Голощапової, стереотипи розвіяли не лише про жителів сходу, а й навпаки.

Завдяки проекту «Український Донбас: невідомі сторінки» чимало людей змінили своє ставлення до переселенців на краще. Згідно з дослідженням, проведеним у межах проекту, це засвідчив 41% його учасників.

Нагадаємо, за даними Мінсоцполітики на початку цього року на Волині було зареєстровано близько 5 тисяч внутрішньо переміщених осіб.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Розповіли, як розвінчують міфи про переселенців на Волині
21 липень, 2017, 08:00