Волинські ФАПи завдяки нардепу отримають велосипеди та медичні сумки

Волинські ФАПи завдяки нардепу отримають велосипеди та медичні сумки
Для усіх ФАПів регіону Прибужжя в цьому році закуплять для роботи велосипеди та медичні сумки.

Про це розповів депутат Верховної Ради Ігор Гузь під час щоквартальної прес-конференції учора в Нововолинську для регіональних медіа, в ході якої прозвітував про свою роботу під час VI сесії парламенту та в окрузі, - прес-служба народного депутата України.

«Кошти на ці потреби на моє прохання виділив уряд. Всім ФАПам закупимо по велосипеду і по сучасній сумці, в якій будуть всі необхідні медикаменти, для надання першої медичної допомоги. Хтось каже, що це виборча кампанія. Я не бачу в таких кроках виборчої кампанії. Шкода ж людей: і тих, хто надає допомогу, і тих, кому вона потрібна. Бо ж саме добирання до пацієнта – коштує часу. Що, це не можна було вирішити на обласному чи районних рівнях? Виходить, що ні. Значить, я, як народний депутат, долучаюся до цієї роботи. Не дивлячись на критику окремих людей», - розповів він.

«Я, і мої помічники, об’їжджаємо багато маленьких сіл в окрузі. ФАПи – у жахливому стані: стіни руйнуються, не мають належного медичного забезпечення.... Немає навіть як фельдшерам добиратися до пацієнта. Велосипеди або зношені або їх нема взагалі. Хіба цього не потрібно їм? Тому, я продовжую цю роботу. І буду переконувати й надалі уряд виділяти кошти на такі потреби», – підкреслив нардеп.

Нагадаємо, 14 липня за пропозицією Ігоря Гузя Кабінет Міністрів прийняв рішення про виділення коштів на соціально-економічний розвиток округу №19.

Зокрема:
- 246 тисяч гривень на придбання медичного обладнання та велосипедів для Іваничівського центру первинної медико-санітарної допомоги;
- 312 тисяч гривень на придбання медичного обладнання та велосипедів для Володимир-Волинського центру первинної медико-санітарної допомоги;
- 318 тисяч гривень на придбання медичного обладнання та велосипедів для Центру первинної медико-санітарної допомоги Любомльського і Шацького районів.

Також Ігор Гузь наголосив, що як би важко сьогодні не було, але медичну реформу, як і освітню та пенсійну, восени треба запускати на повну потужність.

«Які б непопулярні реформи не були, вони повинні йти. Але нічого не робити – варіантів немає. У нас є маса проблем у різних сферах. Ось, наша область й досі отримала ніякого рішення Кабміну про створення госпітальних округів. Скільки я, разом з громадою та з моєї колегою Іриною Костанкевич, не порушували. Рішення й досі немає. Тому реформи повинні йти», - резюмував Ігор Гузь.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські ФАПи завдяки нардепу отримають велосипеди та медичні сумки
21 липень, 2017, 14:25