BanderRun: у Луцьку бігали заради життя маленької дівчинки

BanderRun: у Луцьку бігали заради життя маленької дівчинки
У Луцьку сотні людей взяли участь у благодійному забігу BunderRun, виручені кошти з якого передадуть на лікування маленькій дівчинці Насті Абрамчук. Лікарі діагностували у неї пухлину головного мозку. Наразі дитина лікується в Туреччині.

Фестиваль «Бандерштат» спільно із організаторами «Лучеськ Півмарафон-2017» та волонтерами «Меценати для солдата» організували благодійний забіг «BanderRun» на дистанцію 3,5 кілометра в неділю, 23 липня.

Реєстрація для забігу коштувала 50 гривень. Також волонтери облаштували благодійну скриньку, куди можна було пожертвувати кошти на лікування. Загалом протягом акції вдалось назбирати 14615 гривень.






Співорганізатор заходу, виконавчий директор «Бандерштату» Марина Хромих розповіла, що учасникам забігу дозволили їхати на велосипедах. Адже не всі зможуть пробігти таку дистанцію. Головна мета - назбирати кошти на лікування.

«Бандерштат» сповідує цінності здорового способу життя, і, традиційно, перед фестивалем, ми проводимо спортивну промо-акцію. Цього року виникла ідея зробити не лише спортивний захід, а й благодійний. Боремось за життя маленької дівчинки Насті Абрамчук», - розповідає Марина.

«Люди реєструвались попередньо, реєструються і зараз. Ми намагались зробити все максимально зручно для всіх, хто бажає долучитись до цієї справи. Більше того, в процесі організації заходу ми зрозуміли, що не всі готові бігти, тому вирішили ще запросити людей їхати на велосипедах», - додала вона.




Учасники забігу розповідають, що вирішили зробити свій внесок в збирання коштів для Насті. Відстань невелика і справа дуже хороша.

«Я вирішила взяти участь у благодійному забігу, тому що дуже перейнялась історією Настусі Абрамчук. Я завжди стежила за дописами у Facebook волонтерів, коли вони писали про Настю. Коли побачила, що організатори «Бандерштату» влаштовують благодійний забіг, аби назбирати кошти Насті на лікування, я погодилась взяти участь. 50 гривень - це гроші, які ми кожного для витрачаємо на каву чи ще якісь дрібнички. Я думаю, що фізично я не готова пробігти. Раніше я не бігала довгі дистанції. Можливо, буде важко пробігти, але воно того варте», - розповідає лучанка Ольга.

«Це дуже гарна та потрібна ініціатива. Я вважаю, що кожен небайдужий має долучатись до неї. Це хороша справа. Фізично до забігу готовий», - каже учасник забігу Сергій.

Учасниця BanderRun Тетяна розповіла, що пробігти не зможе, тому вирішила їхати велосипедом.

«Дізнались з Facebook про такий забіг. Вирішили долучитись та підтримати цей пробіг. Бігаю я слабенько, тому поїду велосипедом», - каже вона.

«Дуже хочеться підтримати Настуню. Не лише фінансово, а й морально. Хочеться також підтримати своєю фізичною втомою. Нам достатньо пробігти 3,5 кілометра, це 15-20 хвилин. А дитина терпить кожної хвилини, кожної секунди цей нестерпний біль. Якщо ми зможемо хоч трохи забрати цей біль, це вже добре. Я особисто не бігав років 10», - розповідає волонтер Руслан Теліпський.





Перед забігом учасники записали відеозвернення до Насті зі словами підтримки.

Маршрут, який бігли учасники забігу: Театральний майдан - вулиці Лесі Українки – Данила Братковського – Плитниця – Замкова – Центральний парк – Градний узвіз.

Опісля забігу, серед учасників розіграли призи, а також квитки на «Бандерштат». Загалом на лікування Насті Абрамчук вдалось зібрати 14615 гривень.

Для фінансової допомоги дівчинці:
картка ПриватБанку батька Абрамчука Сергія Петровича – 4149 4996 4811 1977.










Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.