Поляки хочуть облаштувати музей при костелі в Луцьку

Поляки хочуть облаштувати музей при костелі в Луцьку
До Луцька приїхала делегація з Польщі, яка разом з представниками Луцької міської ради оглянула Кафедральний костел святих апостолів Петра і Павла, що у Старому місті.

Після огляду того, як відбуваються реставраційні роботи з відновлення колегіального костелу в селищі Олика, польська делегація в складі віце-міністра культури та національної спадщини Республіки Польщі Ярослава Селліна, Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польщі в Україні Яна Пєкла, Генерального консула Республіки Польщі в Луцьку Вєслава Мазура та радника Генерального консульства Республіки Польщі у Луцьку Кшиштофа Савіцкі відвідали і Кафедральний костел святих апостолів Петра і Павла, де планують облаштувати музей. Зустріч відбулась 24 липня, – пише Конкурент.

Поляки розповіли, що мають великі плани щодо спільного з українцями відновлення історичних пам'яток, адже мають чималу спільну історико-культурну спадщину в Україні. Що ж до Волині, то тут теж є багато таких спільних пам'яток, здебільшого сакральних. Тому Республіка Польща виділяє багато коштів на їх відновлення. Відтак в Олиці вони вирішили на власні очі побачити, як тривають роботи з реставрації колегіального костелу.

В.о. міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що Луцьк має багату історію, і чим більше буде музеїв, тим більше люди матимуть можливість дізнаватись цю історію. «Думаю, музей буде органічно вливатись в систему музеїв нашого міста», – зазначив Григорій Пустовіт.

Окрім костелу в Олиці, польська делегація вирішила оглянути костел Петра і Павла в Луцьку, де планують розмістити музей, та спустились в історичні підземелля під ним.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: історія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пустовіт на фоні європейців - якесь чудо колгоспне
Відповісти
Останні новини
Поляки хочуть облаштувати музей при костелі в Луцьку
24 липень, 2017, 19:20