На банківських депозитах волинський бюджет заробив 9 мільйонів

На банківських депозитах волинський бюджет заробив 9 мільйонів
Від розміщення коштів на депозитних рахунках до бюджету на Волині надійшло 9,2 мільйона гривень.

Про це повідомили у відділі інформаційної політики ОДА.

За словами начальника фінансового управління ОДА Ігоря Никитюка, перевиконання дохідної частини обласного бюджету забезпечено переважно за рахунок податку на доходи фізичних осіб та плати за розміщення тимчасово вільних коштів в державних банківських установах. Зокрема завдяки депозитам до бюджету надійшло понад 9,2 мільйона гривень.

Тут слід відзначити, що мова йде про кошти, які надішли від митного експерименту. За словами Никитюка, цих коштів не планували у такому обсязі, оскільки не очікували такого перевиконання з митних платежів. Тож у зв’язку з продовженням митного експерименту понад 400 мільйонів гривень, які поки що не використовуються на дороги, розташовані на депозитах.

«Значна частина коштів, які додатково надходять до обласного бюджету – це кошти, які були сконсолідовані обласною державною адміністрацією та надійшли від митного експерименту, знаходяться на депозитному рахунку. Враховуючи процедуру щодо рішення Комітету Верховної Ради з питань бюджету, ми не мали права використовувати ці кошти, тому вони надходили на рахунки, знаходились на депозиті в одному із державних банків», - відзначив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: бюджет
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Враховуючи інфляцію ,то не заробили ,а втратили. В економіку потрібно вкладати, в енергоощані технології, а не сидіти на відсотках.
Відповісти
Які бережливі!!! Нехай гроші полежать, а проблеми за цей час самі розсмокчуться. Хоча б трохи виділили онкохворим дітям! Можливо весь бюджет покласти на років 10 ...ото буде депозиту!
Відповісти
Останні новини
На банківських депозитах волинський бюджет заробив 9 мільйонів
25 липень, 2017, 08:00