У Луцьку зоозахисники просять звільнити директора «Ласки»

У Луцьку зоозахисники просять звільнити директора «Ласки»
Директор КП «Ласка» Дана Новарчук прозвітувала про діяльність підприємства. На рахунок закладу приходять мільйони гривень, які, за словами Новарчук, використовуються раціонально. Проте активісти організації «Волинське об’єднання зоозахисту» просять звільнити Новарчук, а також перевірити цільове використання коштів, виділених на «Ласку».

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження у вівторок, 26 липня. 

«Перше, що зробило комунальне підприємство «Ласка» з часу свого заснування - це зменшення кількості безпритульних тварин. Є документальне підтвердження того, що до початку нашої роботи у Луцьку було 5 тисяч безпритульних тварин. Станом на 2016 рік - 425 особин. Це великий вклад в підприємство і величезна робота», - зазначила Новарчук.



«З міського бюджету було виділено кошти на «Ласку» в минулому році 500 тисяч гривень, а в цьому - 300 тисяч гривень. В 2017 році з Міністерства екології має надійти 2 мільйони гривень, це погоджено міністром. Зараз ми чекаємо цих коштів. І 800 тисяч гривень з обласного фонду екології з обласної ради», - додала вона.

Послухати звіт Дани Новарчук прийшли представники організації «Волинське об’єднання зоозахисту». Вони принесли кадрову петицію, у якій вимагають звільнити директора КП «Ласка» та перевірити цільове використання коштів, виділених для забезпечення діяльності «Ласки». Вони зазначили, що у «Ласці» неналежним чином доглядають за тваринами.


Активісти зазначили, що впродовж перебування на посаді директора «Ласки», Новарчук неналежно реалізовує мету діяльності комунального підприємства. Також її звинувачують у тому, що КП влаштовує відлов тварин в інших містах та областях України. Всупереч санітарним нормам завозить їх на територію «Ласки». Відловлені тварини не садять в карантин, і утримують в непристосованих для такого утримання вольєрах. Це призводить до поширення вірусних та інфекційних захворювань серед тварин.

Також Новарчук звинуватили у тому, що тварини в «Ласці» не вакцинуються, не лікуються та утримуються в антисанітарних та аварійних умовах.

Кадрову петицію активістів розгляне секретар Луцької міської ради.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку зоозахисники просять звільнити директора «Ласки»
25 липень, 2017, 17:17
У Львові горить завод
25 липень, 2017, 17:08