У «Борисполі» затримали екс-високопосадовця Генпрокуратури

У «Борисполі» затримали екс-високопосадовця Генпрокуратури
Правоохоронці затримали колишнього заступника начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки – начальника управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Генеральної прокуратури України.

Про це повідомляє IA ZIK.

Згідно з інформацією, екс-посадовця затримали на території міжнародного аеропорту «Бориспіль» за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 та ч.4 ст.191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») та ст.366-1 («Декларування недостовірної інформації») Кримінального кодексу України.

Затриманим є Дмитро Сус, якого раніше звільнилиз посади за те, що він не вніс у декларацію інформацію про житло та автомобіль.

Як відомо, Сус забув вказати в анкеті доброчесності авто преміум класу Audi Q7 вартістю понад 900 тисяч грн, що, як з’ясували журналісти, належало його 85-річній бабусі.

У серпні 2016 року відбулося зіткнення між співробітниками ГПУ та детективами Національного антикорупційного бюро, які здійснювали зовнішнє спостереження за Сусом.

В ГПУ заявили, що стеження було незаконним, у той час як НАБУ стверджують, що мали на це рішення суду.

Також в НАБУ заявили, що слідчі ГПУ затримали їхніх детективів, незаконно утримували і катували їх протягом багатьох годин. Ввечері сам Сус відвіз їх до будівлі НАБУ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: НАБУ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У «Борисполі» затримали екс-високопосадовця Генпрокуратури
25 липень, 2017, 22:49