Неподалік Чернігова випробували унікальну військову техніку

Неподалік Чернігова випробували унікальну військову техніку
На військовому полігоні у Чернігівській області «Укроборонпром» провів випробування нових ракетних комплексів, мінометів, безпілотного БТР «Фантом-2» та нової термобаричної зброї.

Про це повідомляє Че Line.

Вперше пройшов відриті випробування безпілотний БТР «Фантом-2», який отримав нове шасі 8х8 та подовжену платформу, яка дозволяє розмістити на ньому більш потужні бойові модулі. Для опрацювання нової машини, на нього був встановлений бойовий модуль із ракетами РС-80, які дозволяють створити ефект «Граду» на полі бою.

Під час випробувань пройшов перевірку протитанковий ракетний комплекс «Стугна-П», який першим пострілом знищив умовну ціль на відстані біля 3 км, при максимальній дальності пострілу біля 5 км. Завдяки дистанційному пульту керування, наведення ракети на ціль було здійснене на відстані біля 50 метрів. У реальних бойових умовах це дозволяє забезпечити повну безпеку оператора «Стугни-П».

Випробування також пройшов легкий переносний ракетний комплекс «Корсар», який, як і «Стугна-П», розроблений «КБ Луч», що входить до складу «Укроборонпрому». Стрільба з цього комплексу велась на максимальну дальність у 2,5 кілометра, а влучання першої ж ракети у ціль, підтвердило високі характеристики «Корсару». Тестування також пройшли 60-мм та 120-мм міномети від ПАТ «Маяк».

За словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, саме 60-мм міномет вкрай необхідний у військах, завдяки своїм компактним розмірам та здатності вести точний ефективний вогонь із закритих позицій. Особливу увагу секретар РНБО приділив розробці термобаричної зброї, а саме гранатам РГТ-27С та РГТ-27С2 від ДП «МФ «Артем», які здатні випалити все живе у приміщенні об’ємом 13 кубометрів. А також РПВ-16 – реактивному вогнемету, який забезпечує ураження противника на дальності біля 1 кілометра.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: зброя
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Неподалік Чернігова випробували унікальну військову техніку
26 липень, 2017, 03:10