«Коло 13»: у Луцьку – виставка сюрреалістичних картин

«Коло 13»: у Луцьку – виставка сюрреалістичних картин
Сюрреалістичні метафори-натяки – «Безпідставні очікування», «Кардіо-ботаніка», «Метелик. Меаморфоза» та графічні роботи – «Мантра», «Роздуми», «Погляд», – ці й багато інших яскравих картин представлені в луцькій «Галереї мистецтв».

Художники Анатолій Паламарчук і Галина Кадюк підготували спільну виставку, проголосивши таким чином відродження свого творчого угрупування, яке діяло ще в їхні студентські роки, – пише ВРД НСТКУ.

Анатолій Паламарчук і Галина Кадюк разом навчалися в Українській академії друкарства і були учасниками студентського мистецького угруповання «Коло 13». Цією виставкою вони проголосили його відродження. При цьому Галина Кадюк працює, як сама визначила, у стилі «наївного сюрреалізму». Анатолій Паламарчук представив графіку, створену в техніці шовкографії. Її суть полягає в тому, що фарбу автор протискає крізь сито.

«Я вперше на такій виставці. Мені сподобалося. В цих картинах багато неба. Сподобався павучок і жаба українська», – каже відвідувачка виставки Людмила Бігун.

«Сюжет з’явився сам, я його не придумувала, але він виник і я його затвердила. Для мене символізує агресивнісвть, яка захована може бути в красі», – коментує художниця Галина Кадюк.

Підтримати художників на відкриття виставки прийшло чимало їхніх друзів і рідних. Картини Анатолія Паламарчука і Галини Кадюк, в яких вони відобразили своє світобачення і стан душі, можна оглянути в «Галереї мистецтв» упродовж трьох тижнів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: мистецтво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Коло 13»: у Луцьку – виставка сюрреалістичних картин
26 липень, 2017, 10:10