Юні луцькі футболісти - у вісімці кращих на міжнародному турнірі

Юні луцькі футболісти - у вісімці кращих на міжнародному турнірі
Луцька дитяча футбольна команда, вихованці ДЮСШ №2 вдало виступила на світовому юнацькому чемпіонаті Gothia Cup.

Про це повідомили 26 липня під час прес-конференції.

Щорічно у липні в Швецькому Гьотеборзі компанія SKF проводить світовий юнацький чемпіонат з футболу – Gothia Cup. Україну в цьому турнірі представляла команда у двох вікових групах: діти 11 та 12 років. Загалом у футбольному фестивалі на 110 футбольних полях взяло участь 1763 команди, які представляли 82 нації.

З 17 по 21 липня луцькі хлопці відчайдушно змагались з командами з різних країн та континентів (Канада, Лівія, США, Франція, Перу, Монголія, Аргентина, Кувейт, Англія і, звичайно, Швеція) і показали чудові результати: команда групи В11 вийшла в четвертьфінал, а команда групи В12 – у півфінал плей-оф В. Усі витрати за участь юних футболістів у турнірі взяло на себе ПрАТ «СКФ Україна». Переліт, страхування, проживання, харчування та спорядження спортсменів обійшлося заводу у понад 660 тисяч гривень.

Генеральний директор ПрАТ "СКФ Україна" та фундатор Благодійного фонду "Волинь-2014" Володимир Цибульський розповів, що пишається юними футболістами, адже вони показали чудові результати, перебуваючи далеко від дому.

"Увійти до вісімки кращих - це прекрасний результат. Наші діти змагалися із суперниками з різних країн світу, що дало їм змогу покращити свою майстерність, познайомитися з культурою та звичаями шведів, а також побачити, як живуть іноземці. Ми завжди підтримуємо подібні проекти. Вже зараз розмірковуємо про те, що й в наступному році Луцьк буде представлений на Gothia Cup. Ми хочемо створити хороші умови для наших дітей, які займаються в ДЮСШ №2, для того, щоб були кращі результати та прекрасні гравці для українського футболу", - зазначив він.

Супроводжували дітей працівники заводу. Ольга Якобчук та Роман Міхалєвич за ці дні стали для них і перекладачами, і вихователя, і замінили "маму й тата". Вони допомагали юнакам у адміністративних питаннях та побуті.

Не менш важливу роль відіграли і тренер команди Михайло Мельник та представник батьківського комітету Віктор Власюк.

Втім головними героями на футбольних полях Гьотеборга були гравці "Підшипника". Станіслав Пасічник, Владислав Осипчук, Ілля Гладишкевич та Михайло Хомич зізнаються, що Швеція залишила їм на згадку масу вражень та приємних моментів, а футбольні змагання показали, що задля досягнення кращих результатів, необхідно інтенсивніше тренуватися.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.