Лучани в декілька кліків можуть проконтролювати голосування у міськраді

Лучани в декілька кліків можуть проконтролювати голосування у міськраді
Команда Rada4you.org Громадянської мережі «Опора» запустила локальну версію сайту «Вони голосують для тебе» для Луцька, яка автоматично аналізує відкриті дані за результатами голосувань депутатів Луцької міської ради.

Презентація онлайн-сервісу відбулась у Палаці культури Луцька, - повідомили у Громадянській мережі «Опора».

Адреса сайту: https://lutsk.rada4you.org/

Під час публічної презентації аналітик Святослав Бабіля та координатор програм «Опори» на Волині Катерина Шарпата в режимі реального часу продемонстрували можливості та функціонал електронного сервісу lutsk.rada4you.org, що працюватиме у вільному доступі.

Відтепер, після старту роботи сервісу, кожен лучанин зможе зі свого смартфону чи комп’ютера у будь-який час перевірити, як депутати відвідують засідання, хто за що голосує, коли порушується фракційна дисципліна, хто є «друзями» та «недругами» депутатів по голосуванню тощо.

«Для Луцька є знаковим те, що електронний ресурс «Вони голосують для тебе» для міста Луцька розпочинає свою роботу у той час, коли в місті відбувається сесія Луцької міської ради. Місцеві обранці приймають важливі для міської громади рішення шляхом голосування, а лучани отримують можливість одразу їх контролювати та аналізувати», - зауважила Катерина Шарпата.

Святослав Бабіля продемонстрував, як працює локальний сервіс Rada4you, розповів про функціональні можливості сайту та закликав мешканців Луцька активно використовувати його для контролю за своїми обранцями.

«На сайті «Вони голосують для тебе», який було розроблено для міста Луцька є три основні розділи для аналізу голосувань. Перший – «Депутати», де можна легко віднайти профайл обранця луцької громади, який вас цікавить, за прізвищем, фракцією, округом, присутністю та партійною дисципліною. У профайлі кожного депутата міститься інформація про його присутність під час голосувань, статистика голосувань за обраний вами період, голосування проти фракції та «друзів» по голосуванню депутата.

Другий – «Голосування», в якому зібрані відомості про усі голосування, які відбувались у Раді за період від листопада 2015 р. до останньої проведеної сесії. Після кожного засідання депутатів місцевої ради голосування оновлюються. Усі голосування можна відфільтрувати за датою, за присутністю депутатів та за фракційною дисципліною. А перейшовши на сторінку голосування, що вас цікавить, можна отримати статистичну інформацію, як за обране питання голосували фракції міської ради та окремо кожен депутат, а також, скільки голосувань «проти» фракції відбулось під час прийняття даного рішення.

Третій – «Сумісні голосування», де можна обрати певну фракцію у Луцькій міській раді, обрати необхідний вам період, та отримати, таким чином, статистичні дані про те, з ким дана фракція найчастіше спільно голосує, а з якою фракцією у неї найменше співпадінь під час голосувань», - розповів Святослав Бабіля.

Локальний сервіс про роботу депутатів Луцької міської ради розроблений за аналогією Rada4you.org, що опрацьовує голосування депутатів Верховної Ради України. Важливо також додати, що усі вони створені за принципом відкритого коду, тож будь-яке місто зможе вільно використати розробки «Опори» для себе і запустити схожий ресурс.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
о молодці освоїли грандові кошти... для чого пересічному лучанину шукати десь ваш сайт якщо вся інформація є на сайті міської ради? чи може у вас будуть таємні голосування ;) та договорняки?
Відповісти
Останні новини
Лучани в декілька кліків можуть проконтролювати голосування у міськраді
27 липень, 2017, 06:05