У Польщі затвердили нові правила оплати дорожніх штрафів для українців

У Польщі затвердили нові правила оплати дорожніх штрафів для українців
Президент Польщі Анджей Дуда 25 липня 2017 року, підписав закон, згідно якого оплачувати штрафи за порушення ПДР в Польщі можна платіжною карткою.

Такий безготівковий розрахунок за штрафи впроваджується, перш за все, для іноземців, - пише Vsetut.pl.

Адже до цього вони повинні були сплатити штраф працівнику дорожньої поліції Польщі одразу на місці порушення і лише готівкою. Проте часто іноземець не мав достатньо польської валюти чи банкнот потрібного номіналу, що породжувало труднощі і затримку в оформленні.

Тепер штрафування іноземних порушників на дорогах Польщі відбуватиметься значно швидше. Польська поліція матиме спеціальні портативні термінали для оплати штрафу банківською карткою.

Громадянин іншої країни, який порушить правила дорожнього руху в Польщі, сам обиратиме спосіб оплати штрафу: готівкою, платіжною карткою чи навіть через мобільний додаток. У разі розрахунку карткою, оплату за банківські збори теж сплачуватиме порушник.

Термінали для безготівкового розрахунку при порушенні ПДР на польських дорогах закупило Міністерство розвитку та фінансів Польщі, вартість одного такого пристрою – 800 злотих. На перших порах дорожня поліція Польщі отримає 2000 терміналів.

Закон ввійде в дію через 30 днів, тож вже під кінець серпня очікуються перші штрафи для іноземців за порушення ПДР в Польщі, оплачені безготівково.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Польщі затвердили нові правила оплати дорожніх штрафів для українців
27 липень, 2017, 09:37