На Волині один з районів не розпочав жнива

На Волині один з районів не розпочав жнива
На Волині триває жнивна кампанія.

Начальник відділу земельних відносин та землеробства департаменту агропромислового розвитку Олександр Книш поінформув, що жнива в області розпочались у першій декаді липня збиранням озимого ячменю, - пише ВРД НТСУ.

Станом на сьогодні збирання цієї культури майже завершено, обмолочено 4,7 тисяч гектарів при середній урожайності 47 центнерів з гектара.

Погодні умови цього року спричинили затримку збирання озимого ріпаку до другої декади липня. Обмолочено понад 16 тисяч гектарів, це майже 60 %, при середній урожайності 34,3 центнери з гектара.

У половині районів області розпочато збирання озимої пшениці. У чотирьох районах області: Камінь-Каширському, Любомльському, Маневицькому і Шацькому приступили до збору озимого жита. А в Ратнівському та Шацькому районах – озимого тритікале.

В активній фазі перебуває обмолот гороху. Єдиним районом області, де не розпочато жнивних робіт, є Любешівський район.

В цілому, початок жнивної кампанії, зі слів аграріїв, дає підстави розраховувати на валовий збір зернових на рівні минулого року.

Рівень поточних цін на зернові, порівнюючи із 2016-м роком, є вищим, в середньому, на 600-700 грн за 1 тонну і майже на 2 тис. грн. на ріпак. Середньозважені закупівельні ціни за одну тонну зерна в області на даний час такі: пшениця 3 класу – 4500 грн, пшениця 4 класу – 4100 грн, жито групи А – 3500 грн, ячмінь 3 класу – 4000 грн. ріпак – близько 12000 грн за тонну.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині один з районів не розпочав жнива
27 липень, 2017, 13:37