Лучанам розповіли про загрози торгівлі людьми

Лучанам розповіли про загрози торгівлі людьми
Соціальні працівники організували в Луцьку інформаційну акцію до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми.

Просвітництво — один із методів, аби краяни більш знали про це явище і не потрапили в тенета сучасних торговців «живим товаром», – пише ВРД НСТКУ.

Аби підвищити обізнаність волинян щодо торгівлі людьми і безпечної міграції, мінімізувати ризик стати «живим товаром», Управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міськради організувало інформаційну кампанію. Вона супроводжувалася роздачею тематичних буклетів.

«Переважно роздається матеріал, в якому зазначена, перш за все, національна гаряча лінія протидії торгівлі людьми, а також перші дії, які слід вчиняти у випадку торгівлі людьми», – повідомив заступник начальника управління Вадим Міщук.

Для постраждалих від експлуатації передбачена державна допомога, – каже начальник відділу соціальних проектів Тамара Бондарук.

«Багато хто не говорить нам про це, тому ще це соромно визнати, особливо в селах дуже замовчується. Хоча в нас із 2012-го року діє закон протидії торгівлі людьми і постраждалим надається допомога на державному рівні – виплачується одноразова допомога у розмірі 3-х прожиткових мінімумів. Такі люди мають право на безоплатну медичну допомогу, допомогу у працевлаштуванні. Це соціальна, психологічна, різні види благодійної допомоги. Ціла програма діє», – повідомила Тамара Бондарук.

Потенційним трудовим мігрантам також не зайвим буде знати телефон національної «гарячої лінії» із запобігання торгівлі людьми: 8 (800) 500-22-50. Ці дзвінки безплатні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Показуха !!!! нехай чиновники ГУНП і інших структур перестануть кришувати нелегальну торгівлю спиртним , цигарками і повіями а почнуть з цим боротись !!!
Відповісти
Останні новини
Лучанам розповіли про загрози торгівлі людьми
27 липень, 2017, 16:13