Що варто відвідати на Закарпатті

Що варто відвідати на Закарпатті
Літо не планує зупинятися, а це означає, що вже давно пора замислюватися над тим, куди варто чкурнути на відпочинок. Якщо так сталося, що повноцінна відпустка вам не світить – залишайтеся з нами. У нашій новій рубриці ви ознайомитесь з місцями, які можна відвідати за один вікенд.

Краще гір можуть бути тільки гори, на яких ще не бував. От і цього разу журналісти Радіо Максимум підібрали для вас цікаві та затишні місця Закарпаття. Вмощуйтесь та готуйтесь до насиченої подорожі.

Мукачево

Любите вино та затишок? Тоді вам однозначно потрібно навідатися в Мукачево. Передовсім рекомендуємо глянути до замку-фортеці “Паланку”, з якого можна помилуватися міськими краєвидами. До слова, Мукачево славиться своїми винами, тому можна сміливо привезти з собою кілька літрів смачного домашнього вина.

Берегове

Вина багато не буває. Погоджуєтесь? Наступною зупинкою є Берегове – закарпатська столиця вина. Також місто відоме своїми термальними джерелами – басейни з гарячою водою, яку видобувають з земних надр, розташовані просто неба.

Східниця

Ідеальне місце для відпочинку. Навколо неї – лісисті гори, вершини яких подекуди досягають тисячі метрів. А от повітря має понижений рівень кисню, натомість шалено насичене ароматами хвої та лікарських трав, які ростуть в Східниці.

Синевир

Трохи містики вам. Синевир – найбільше гірське озеро в Україні. Воно сформувалося ще понад 10 тисяч років тому. До слова, на півдні від озера можна побачити чудовий Кам’янецький водоспад.

Ужгород

Іще одне затишне та дуже європейське місто. Якщо ви не хочете провести вікенд, роз’їжджаючи горами – відпочиньте кілька днів в цьому чудовому місті.

Звичайно ж, слід завітати до візитівки міста – Ужгородського замку.

Його велич вам припаде до душі.

Ботанічний сад

Поки тепло та все цвіте – ви просто зобов’язані заглянути до місцевого ботанічного саду.

Синагога

От на театральній площі розташована велична єврейська синагога. Зазначимо, що аналога їй немає в усій Європі. Сама споруда виконана в неомавританському стилі – поєднання романтизму з візантійськими та арабо-марокканськими мотивами.

Міні-скульптури

Такі малі пам’ятники набирають шаленої популярності в Ужгороді. Будемо відвертими, під час останньої поїздки в Ужгород, нам вдалося знайти не всі скульптури. До слова, це може бути дуже милим квестом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.