У Росії вийшла книга про УПА з фальшивими фото

У Росії вийшла книга про УПА з фальшивими фото
У книзі «Украинские националистические организации и формирования во время Второй мировой войны», що вийшла під егідою Служби зовнішньої розвідки ФСБ Росії, яка начебто присвячена в основному ОУН і УПА, з-понад 80-ти фотографій, які там представлені, немає жодної світлини Української повстанської армії.

Про це під час презентації своєї книжки «Історія під грифом «секретно». Нові сюжети» заявив історик Володимир В’ятрович, пише ІА ZIK.

Всі фото, які там є, це фотографії Ваффен СС дивізії «Галичина» і світлини якихось поліцейських українських частин.

Історик заявив, що російська ФСБ відкрито здійснює пропаганду проти історії українського націоналістичного підпілля у роки Другої світової війни.

«Очевидно, такі світлини гарніше виглядають для російського читача. Тому що там вишиванка і свастика вкупі, вони набагато краще говорять про «злочинну колабораціоністську суть українського націоналізму», ніж справжні повстанські фотографії, які зараз доступні», – зазначив дослідник.

Крім того, на презентації виникло питання, де пересічний читач може ознайомитися з оригінальними світлинами та документами УПА, не заходячи в архів.

Було проанонсовано новий проект «Електронний архів визвольного руху». Він розроблений Центром дослідження визвольного руху та Львівським університетом ім. І. Франка. Презентація має відбутися в грудні, наразі ресурс перебуває в тестовому доступі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що тут дивного це країна воров і врунов
Відповісти
Останні новини
У Росії вийшла книга про УПА з фальшивими фото
04 грудень, 2012, 11:32