Порошенко підписав закон про обов’язкові лічильники для води й тепла

Порошенко підписав закон про обов’язкові лічильники для води й тепла
Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», який визначає принципи забезпечення комерційного обліку послуг з постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання.

Про це повідомила прес-служба президента, – пише Zaxid.net.

Повідомляється, що законом вводиться обов'язковий облік тепла та води. Завдяки обліку населення буде платити лише за спожиті ресурси. Введення норм закону дозволить контролювати ефективність реалізації заходів з енергоефективності. Все це має сприяти зменшенню витрат споживачів на оплату комунальних послуг.

Також норми закону визначають порядок оснащення будівель і окремих приміщень вузлами комерційного обліку, їх обслуговування, заміни та абонентського обліку, особливості зняття показань вузлів обліку і відповідного розподілу обсягу спожитих комунальних послуг, організаційно-правові засади формування рахунків по оплаті комунальних послуг.

Документ передбачає обов'язкове оснащення лічильниками всіх будівель, приєднаних до зовнішніх теплових мереж, мереж гарячого та холодного водопостачання. Такі лічильники повинні бути встановлені операторами зовнішніх мереж до 1 жовтня 2018 роки (для житлових будинків), або до 1 жовтня 2017 роки (для нежитлових будівель).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: закон
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
буде те саме, що й з "газовими лічильниками в кожну оселю", виділені кошти "роздеребанять", а лічильники тепла мешканці багатоквартирних будинків будуть ставити за свої кошти
Відповісти
Останні новини
Порошенко підписав закон про обов’язкові лічильники для води й тепла
28 липень, 2017, 14:26