Поліція вирішила, що побиття Д’яченка – фіктивне

Поліція вирішила, що побиття Д’яченка –  фіктивне
Луцький відділ поліції закрив кримінальне провадження стосовно нападу на керівника волинського осередку «Національного корпусу», азовця Андрія Д’яченка. У поліції вирішили, що повідомлення про цей злочин фіктивне, оскільки ані свідків, ані будь-яких очевидців офіційне слідство не встановило.

Про це «Четвертій владі» розповів заступник начальника слідчого управління Головного управління Нацполіції у Волинській області Максим Новицький.

Нагадаємо, 22 червня, близько 12 години дня на зупинці громадського транспорту в Луцьку напали на керівника осередку «Національного корпусу», азовця Андрія Д’яченка.

Слідчі Луцького відділу поліції за цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 125 Кримінального кодексу України (Умисне легке тілесне ушкодження).

Однак 8 липня, як повідомив Максим Новицький, провадження в поліції закрили за відсутністю складу кримінального правопорушення.

– На даний час, особи, які скоїли кримінальне правопорушення не встановлені і наскільки мені надана інформація, то 8 липня дане кримінальне провадження закрито за відсутністю складу кримінального правопорушення, – зазначив Максим Новицький. – При закритті кримінального правопорушення слідчим було мотивовано постанову і однією із підстав мотивації є те, що повідомлення про цей злочин носить фіктивний характер. Тобто що цієї події не було.

– Проведеним розслідуванням не встановлено ні свідків даного правопорушення, ні очевидців, ні хоча би осіб, які опосередковано могли б підтвердити пояснення потерпілого. Тим більше, поведінка після злочину також викликає сумнів, тому що особа відразу не повідомила в поліцію, а були викликані друзі, знайомі, а потім було прийнято рішення про те, що тут начебто стався злочин. Таким чином провадження закрито, – каже Максим Новицький.

Тим часом сам Андрій Д’яченко говорить, що про закриття провадження в поліції йому не повідомили. І єдиний мотив нападу, на його думку, це опозиційна діяльність до тимчасової влади в Луцьку, тобто до політичної партії «УКРОП» та їх прибічників.

– Про те, що справу закрили, мені ніхто не повідомив. Такий напад, як я вже зазначав раніше, я однозначно пов’язую зі своєю громадською діяльністю. В приватному житті я людина неконфліктна, ворогів наче не маю, ні в кого дівчину не відбирав і паркан не ламав. Тому єдиний реалістичний мотив нападати на мене – це помста за опозиційну діяльність до тимчасової влади у Луцьку, – переконує керівник волинського осередку «Національного корпусу» Андрій Д’яченко.

За його словами, в день нападу він зупиняв маршрутне таксі №23 і теоретичного за подіями міг спостерігати водій маршрутки, однак, чи опитували його в поліції, невідомо.

– Я не буду звинувачувати нікого, не маючи доказів. Облич нападників не бачив, бо напали зі спини, пам`ятаю статури і одяг, бо побачив їх коли вони вже втікали. Тому відповідно не можу знати хто це. Але останні два тижні за мною стежити два автомобілі. В тому числі і ті ж авто, які слідкували за Юлією Вусенко, – додає чоловік.

Як повідомляли волинські ЗМІ, за екс-секретаркою Луцькради Юлією Вусенко в час загострення подій у раді стежили дві автівки марки «Skoda Octavia» білого кольору з номерним знаком АС 1480 ВТ та сірого кольору – АС 5847 ВІ.

За даними реєстру транспортних засобів власником білої автівки є заступник голови правління громадського формування «Варта порядку» Олександр Рубан. Сам він в коментарі «Четвертій владі» зазначив, що машину продав.

– Вам належить автомобіль «Skoda Octavia» білого кольору? – запитуємо.

– Так, юридично, а фактично ні.

– Чому цей автомобіль стежив за екс-секретаркою Луцькради Юлією Вусенко і за очільником «Нацкорпусу» Андрієм Д’яченко?

– Да ви шо! Прямо за ними так і стежили…

– Ну так. Цю машину зафіксували на відео з камер спостереження, зокрема під час стеження за Юлією Вусенко…

– Дєвушка, если я вам задам вопрос…єсли ходят дєвушки в сауну, то зачєм они ходят в сауну? Що хочете, можете придумати. Я цей автомобіль ще рік тому продав. Не перерегистрировал, а продал. Все так делают. Так что теперь из этого?

– А кому Ви його продали?

– Я уже не помню. Я фамилию не писал. У меня есть доверенность, расписка ... от него и на этом все закончилось. Это Мацюк Василий Петрович.

– Ця людина теж з ГФ «Варта порядку»?

– Он из Ровно вообще. Вы в своем уме? Откуда я знаю, за кем он следил или я за вами следил ... Откуда я знаю, за кем он следил. Я ему продал и на этом все закончилось.

– Які функції Ви виконуєте в ГФ «Варта порядку»?

– Ничем не занимаюсь. Утром, бывает, выхожу на дежурство, а бывает, что не выхожу. Вы же за сенсациями бегаете, а не за реальностью. Подам в суд, как напишете и будете бегать... Как только напишете. Я сразу вам гарантирую. Я контужен и могу вам что хотите ... могу сделать с вами, если будете задавать подобные вопросы. Мне что делать нечего, как за кем следить?

– Ще раз хочу уточнити. Ви кажете, що Ви зробите зі мною все, що завгодно тому, що я ставлю Вам такі питання?

– Да какое? Зачем мне с вами что-то делать? Подам на вас в суд, бегаете за сенсациями.

Нагадаємо, що 4 липня в Луцьку напали на громадського активіста Михайла Шелепа, а в ніч на 24 липня підпалили ресторан місцевого бізнесмена, власника кількох медіаресурсів Володимира Пащенка «Patio di Fiori».

Вони теж пов’язують це з громадсько-політичною позицією в місті.

Текст - Аріна КРАПКА

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Поліція вирішила, що побиття Д’яченка – фіктивне
28 липень, 2017, 16:34