Знищення диверсійної групи та заручники: у Луцьку завершились навчання силовиків

Знищення диверсійної групи та заручники: у Луцьку завершились навчання силовиків
У Луцьку відбулася фінальна, силова частина антитерористичних навчань. Під час них силовики «звільняли» заручників, яких захопили терористи. За легендою, дві диверсійні групи працювали в Луцьку, а пізніше об’єднались. Мета навчання - злагодження роботи всіх правоохоронних та силових структур, аби перешкодити небезпеці, яка може загрожувати державі.

Звільняли заручників у п’ятницю, 28 липня.

Навчання тривали протягом 26-28 липня на території Волинської області. Силовики розповідають, що такі масштабні заходи, під час яких злагоджено працювали усі правоохоронні структури області, відбулись вперше.



Помічник начальника управління Служби Безпеки України з координації антитерористичної діяльності, що стосується Волинського регіону Андрій Кузьменко зазначив, що ці навчання були з елементами контрдиверсійної боротьби.

«Протягом 26-28 липня на території нашої області, відповідно до плану антитерористичного центру при Службі Безпеки України, проводились антитерористичні навчання з елементами контрдиверсійної боротьби. Відбувся пошук диверсійних груп, які, можливо, прибули на територію нашого регіону. Сьогодні ми затримали та знешкодили диверсійну групу, яка працювала безпосередньо на території нашого міста», - розповів Андрій Кузьменко.


Задіяні були всі працівники контрдиверсійних груп антитерористичного центру, всі силові підрозділи та правоохоронні органи.

За «легендою», на території Луцька працювали дві диверсійні групи. Пізніше вони об’єднались, аби нанести загрозу важливим об’єктам. На одному з них злочинці захопили заручників та оголосили свої умови, серед яких - надати броньований автомобіль, завдяки якому вони зможуть покинути територію держави.

Аби не випустити диверсантів, правоохоронці заблокували місто.




«Ми намагались виконати всі умови терористів, щоб максимально зберегти життя заручників. Це дало можливість підготуватися штурмовим підрозділам, які своє завдання виконали. Терористи просили броньовану машину, щоб виїхати з нашої держави», - пояснює Андрій Кузьменко.

У результаті операція зі звільнення заручників пройшла вдало. Силовики затримали диверсантів, надалі з ними працюватиме слідча група.



Андрій Кузьменко зазначає, що загалом правоохоронці спрацювали злагоджено та отримали позитивний результат.









Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: сбу
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Знищення диверсійної групи та заручники: у Луцьку завершились навчання силовиків
29 липень, 2017, 14:20