Власники Patio di Fiori кажуть, що страховка не покриє збитків

Власники Patio di Fiori кажуть, що страховка не покриє збитків
Ресторанно-готельний комплекс Patio di Fiori був застрахований, утім власники впевнені, що страховка не покриє і половини втрат, які зазнав комплекс в результаті підпалу.

Про це повідомила співвласниця ресторану Олена Пащенко, - інформує Волинь24.

Нагадаємо, у ніч на понеділок, 24 липня невідомі зловмисники підпалили готельно-ресторанний комплекс Patio di Fiori на вулиці Кравчука у Луцьку.

Власниця ресторану заявила, що пов’язує підпал з професійною і громадською діяльністю її чоловіка – Володимира Пащенка. Поліція підтвердила факт умисного підпалу комплексу.

«Так, ресторан був застрахований. Але треба розуміти, що ціни, які лягли в основу оформлення страховки, актуальні на 2014 рік – саме тоді ми її оформляли. З того часу долар виріс удвічі. Відтак і витрати на відновлення будуть як мінімум удвічі більшими», - заявила жінка.

Окрім того, як наголошує Олена Пащенко, страховка оформлена на увесь комплекс, включно зі стінами і комунікаціями. Тож повного повернення страхової суми можна було б чекати тільки тоді, якби ресторан був знищений «до нуля», в тому числі були б розвалені стіни.

«Я бачила акт, який склали страховики. Там, наприклад, зазначено: «пошкоджений холодильник», «пошкоджений льодогенератор»... Насправді вся техніка, все обладнання, яке було на барній стійці (а значить в епіцентрі пожежі) – ЗНИЩЕНЕ!!! Професійна кавова машина, кавоварка, блендер, музична система, новий касовий апарат... Знищені також система опалення, кондиціювання та вентиляції», – каже Олена Пащенко.

«А раз є термін «пошкоджено», то очевидно що мають намір повертати не всю вартість техніки. Яка й так буде оцінена станом на 2014 рік...» – додає вона.

До того ж не все обладнання застраховане, адже куплене пізніше, ніж оформлена страховка на готельно-ресторанний комплекс, зізнається власниця.

«Висновок невтішний для нас: сумніваюся, що нам і половину втраченого повернуть», – каже Олена Пащенко.

«Але найбільш образливо інше: дехто дозволяє собі казати, що нам, мовляв усе повернуть, «хай ті багачі не прибідняються». Повернуть не все. Але не в грошах справа. Хто поверне затрачені на розбудову цього ресторану емоції? Хто поверне ту немалу частинку душі, яку ми з сім’єю і з колегами вклали в цей ресторан? Саме ці втрати – найгіркіші. І саме тому ми понад усе зараз хочемо відновити це місце, яке любили сотні й сотні лучан і гостей міста», - резюмує жінка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: підпал
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто поверне простим людям впевненість у завтрашньому дні,довіру до влади,тисячі життів хлопців,які загинули на Сході,здоров'я тим,хто звідти повернувся калікою???
Відповісти
Останні новини
Власники Patio di Fiori кажуть, що страховка не покриє збитків
28 липень, 2017, 21:54